Τελευταία Νέα
Διεθνή

COP28: Υπέρ της παγκόσμιας τιμολόγησης των εκπομπών άνθρακα η επικεφαλής του ΔΝΤ

COP28: Υπέρ της παγκόσμιας τιμολόγησης των εκπομπών άνθρακα η επικεφαλής του ΔΝΤ
Πρέπει να κάνουμε τους κλάδους που έχουν τις υψηλότερες εκπομπές άνθρακα, να αποδεχτούν ότι πρέπει να επιταχύνουμε την απεξάρτηση από τον άνθρακα, είπε
Σχετικά Άρθρα
Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Kristalina Georgieva τάχθηκε υπέρ της παγκόσμιας τιμολόγησης των εκπομπών άνθρακα μιλώντας στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ που από χρόνια τάσσεται υπέρ της τιμολόγησης των εκπομπών άνθρακα είπε ότι η συγκεκριμένη προσέγγιση δημιουργεί κίνητρα για τους ρυπαίνοντες να κινηθούν γρηγορότερα προς την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.
Η τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα επιβεβαιώνει το κόστος που πρέπει να πληρώσει μια εταιρεία για τις εκπομπές της που προκαλούν υπερθέρμανση του πλανήτη και θεωρείται ευρέως ως ο πιο οικονομικός και ευέλικτος τρόπος για τη μείωση της ρύπανσης αυτής, πρόσθεσε.
Το ΔΝΤ αύξησε πρόσφατα την πρόβλεψή του για τη μέση τιμή πετρελαίου στα 85 δολάρια ο τόνος μέχρι το τέλη της δεκαετίας, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για μέση τιμή 75 δολαρίων.
Υπογραμμίζοντας την κλίμακα της πρόκλησης, η Georgieva είπε ότι η τρέχουσα μέση τιμή των εκπομπών άνθρακα είναι στα 20 δολάρια ο τόνος.
«Πρέπει να κάνουμε τους κλάδους που έχουν τις υψηλότερες εκπομπές άνθρακα, να αποδεχτούν ότι πρέπει να επιταχύνουμε την απεξάρτηση από τον άνθρακα», είπε η Georgieva μιλώντας στο CNBC, στο περιθώριο του συνέδριο COP28.
«Λοιπόν, δύο πράγματα. Ένα, χωρίς τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα, η μετάβαση δεν θα συμβεί αρκετά γρήγορα. Επομένως, πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτό το κίνητρο», είπε.
«Δεύτερο, η Μητέρα Φύση μας βοηθάει επειδή χώρες πλούσιες και φτωχές ήδη βιώνουν την καταστροφική δύναμη της κλιματικής αλλαγής».
«Θέλω να πω σε όλους όσοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν ότι η τιμολόγηση των εκπομπών άνθρακα έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης