Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kiriyenko (Αξιωματούχος Κρεμλίνου): Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να καταστρέψουν την ρωσική πυρηνική βιομηχανία... έκαναν τη Ρωσία παγκόσμιο ηγέτη

Kiriyenko (Αξιωματούχος Κρεμλίνου): Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να καταστρέψουν την ρωσική πυρηνική βιομηχανία... έκαναν τη Ρωσία παγκόσμιο ηγέτη
Ο πρόεδρος Putin πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να δημιουργήσει μια νέα μορφή νομικής οντότητας - μια κρατική εταιρεία, που έχει τις εξουσίες μιας εμπορικής οντότητας, παγκόσμιας κλίμακας, που συνδύαζε την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με ορισμένες εξουσίες ενός κρατικού διοικητικού οργάνου
Οι αντίπαλοι της Ρωσίας, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ προσπάθησαν να καταστρέψουν την πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας, η οποία σώθηκε από την απόφαση του Προέδρου Vladimir Putin να δημιουργήσει την κρατική πυρηνική εταιρεία Rosatom, δήλωσε ο Sergey Kiriyenko, ο πρώτος αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού της ρωσικής προεδρικής διοίκησης.
«Οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές μας έθεσαν το καθήκον να το κάνουν έτσι ώστε η πυρηνική βιομηχανία της Ρωσίας να πάψει να υπάρχει», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, προσθέτοντας ότι η δημιουργία της Rosatom «έσωσε πρώτα απ' όλα την πυρηνική βιομηχανία της χώρας και, δεύτερον, έδωσε στη Ρωσία μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα».

Την 1η Δεκεμβρίου 2007, ο Ρώσος πρόεδρος υπέγραψε νόμο για την κατάργηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας και τη μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων της στη νεοσυσταθείσα κρατική πυρηνική εταιρεία Rosatom.
"Ο πρόεδρος πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση να δημιουργήσει μια νέα μορφή νομικής οντότητας - μια κρατική εταιρεία, που έχει τις εξουσίες μιας εμπορικής οντότητας.
Επιπλέον, ήταν μια εμπορική οντότητα παγκόσμιας κλίμακας, που συνδύαζε την πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με ορισμένες εξουσίες ενός κρατικού διοικητικού οργάνου», είπε ο Kiriyenko.
Σύμφωνα με τον Kiriyenko, το 2007 ο Putin έθεσε ως στόχο όχι απλώς να παραμείνει στην παγκόσμια πυρηνική αγορά, αλλά να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης σε αυτόν τον τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης