Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ουκρανική SBU απαγόρευσε ταξίδι του Petro Poroshenko πρώην Προέδρου της Ουκρανίας… στην Ουγγαρία

H Ουκρανική SBU απαγόρευσε ταξίδι του Petro Poroshenko πρώην Προέδρου της Ουκρανίας… στην Ουγγαρία
Ο Petro Poroshenko είπε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, κατόπιν εντολής του γραφείου του Zelensky, δεν του επέτρεψαν να πάει επαγγελματικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, αν και είχε άδεια υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Verkhovna Rada τον Ruslan Stefanchuk
Η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας SBU ισχυρίζεται ότι συνέστησε να μην επιτραπεί στον πρώην πρόεδρος της χώρας Petro Poroshenko λόγω της συνάντησής του με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Viktor Orban.
Στις δυνάμεις ασφαλείας δεν άρεσε το γεγονός ότι ο Petro Poroshenko επρόκειτο να δει ένα άτομο που «εκφράζει συστηματικά μια αντι-ουκρανική θέση» και «καλεί για άρση των κυρώσεων στη Ρωσία».
«Η SBU και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας έλαβαν πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία προκλήσεων στη διεθνή σκηνή από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες που στρέφονται κατά της Ουκρανίας.
Ο επικεφαλής του κόμματος Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης Petro Poroshenko είχε σχεδιάσει να συναντηθεί με τον Viktor Orban».
Ο Petro Poroshenko είπε ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες, κατόπιν εντολής του γραφείου του Zelenslky, δεν του επέτρεψαν να πάει επαγγελματικό ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, αν και είχε άδεια υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο του Verkhovna Rada τον Ruslan Stefanchuk.
Σύμφωνα με τον Petro Poroshenko, για τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου, οι μάχες έχουν ήδη τελειώσει και η ομάδα του είναι απασχολημένη με τις εκλογές, εμποδίζοντας την έξοδο από την Ουκρανία του αρχηγού της αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης