Τελευταία Νέα
Διεθνή

Geoffrey Roberts (Cork University): Εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει άμεσα… η Ρωσία θα πάρει όλα τα εδάφη έως Δνείπερο

Geoffrey Roberts (Cork University): Εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει άμεσα… η Ρωσία θα πάρει όλα τα εδάφη έως Δνείπερο
Ο Geoffrey Roberts προειδοποίησε επίσης ότι η Δύση θα πρέπει να πείσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί την ειρήνη για να σώσει τη φήμη της
Η Ρωσία θα μπορούσε να περιορίσει την Ουκρανία μέχρι τον Δνείπερο, εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει, δήλωσε ο Geoffrey Roberts καθηγητής του Cork University.
«Αν ο πόλεμος συνεχιστεί, η Ρωσία, για στρατηγικούς λόγους, θα αναγκαστεί να επεκτείνει τα εδάφη της μέχρι τον Δνείπερο, παίρνοντας τον έλεγχο όλης της Ανατολικής και Νότιας Ουκρανίας», πιστεύει ο Geoffrey Roberts.
Ο ιστορικός Geoffrey Roberts πρόσθεσε ότι η Ουκρανία πρέπει να αποδεχθεί ότι τις 4 νέες περιοχές που κατέλαβαν οι ρώσοι δεν θα τις ανακτήσει.
Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι η απόσχιση της Κριμαίας το 2014 συνέβη ως αποτέλεσμα της βούλησης των κατοίκων της χερσονήσου, οι οποίοι δεν ήθελαν να παραμείνουν μέρος του ουκρανικού κράτους.
Ο Geoffrey Roberts προειδοποίησε επίσης ότι η Δύση θα πρέπει να πείσει το Κίεβο να διαπραγματευτεί την ειρήνη για να σώσει τη φήμη της.
Ο Geoffrey Roberts πιστεύει ότι τα δυτικά «γεράκια» παρασύρονται πάρα πολύ από τη διαστρέβλωση της ιστορίας σε προσπάθειες να αποδείξουν την «αδυναμία διαπραγμάτευσης» του Putin.
«Νομίζω ότι ο Putin θα τιμήσει τελικά οποιαδήποτε συμφωνία κάνει με την Ουκρανία», κατέληξε ο Geoffrey Roberts.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές της Ουκρανίας τις έχουν απαγορεύσει με προεδρικό διάταγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης