Τελευταία Νέα
Διεθνή

Strana (Ουκρανικό μέσο): Ο Zaluzhny προηγείται 10 μονάδες του Zelensky στην Ουκρανία… αλλά ο Zelensky δεν θέλει Zaluzhny

Strana (Ουκρανικό μέσο): Ο Zaluzhny προηγείται 10 μονάδες του Zelensky στην Ουκρανία… αλλά ο Zelensky δεν θέλει Zaluzhny
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βαθμολογία του Zelensky άρχισε να πέφτει από τον Ιούλιο του 2023
Οι Ουκρανοί εμπιστεύονται τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny περισσότερο από τον Πρόεδρο Vladimir Zelensky αναφέρει η Ουκρανική Strana.ua με βάση έρευνα της κοινωνιολογικής ομάδας Rating.
Αναφέρεται ότι το 82% των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τον γενικό διοικητή Valeriy Zaluzhny και το 72% τον πρόεδρο Zelensky.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η βαθμολογία του Zelensky άρχισε να πέφτει από τον Ιούλιο του 2023.
«Σε μια υποθετική εκλογή στις οποίες θα συμμετείχαν τόσο ο Vladimir Zelensky όσο και ο Valeriy Zaluzhny, κανένας από αυτούς δεν θα κέρδιζε στον πρώτο γύρο».
H Strana.ua, επικαλούμενη πηγή σε τοπικούς πολιτικούς κύκλους, ανέφερε ότι ο αρχηγός του καθεστώτος της Ουκρανίας επιθυμεί τη διεξαγωγή εκλογών στη Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα ανακοινωθεί έως ότου υπάρξουν εγγυήσεις ότι ο γενικός διοικητής δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές.
Πρόσφατα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο για την αυξανόμενη αντιπαράθεση μεταξύ Zelensky και Zaluzhny.
Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε η συνέντευξη του αρχιστράτηγου Zaluzhny στο περιοδικό The Economist, όπου δήλωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν φτάσει σε αδιέξοδο.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη κριτική από τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος έσπευσε να τη διαψεύσει.
Ο Zelensky, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην βρετανική Sun, χαρακτήρισε μεγάλο λάθος τις προσπάθειες του στρατού να εμπλακεί στην πολιτική.
Τα μέσα ενημέρωσης θεώρησαν ότι αυτό ήταν μια άμεση επίθεση στο Zaluzhny και μια de facto αναγνώριση της μεταξύ τους σύγκρουσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης