Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, η βαρβαρότητα δεν είναι αυτοάμυνα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα, η βαρβαρότητα δεν είναι αυτοάμυνα
Απάντηση σε μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Eli Cohen στα κοινωνικά δίκτυα
Το Ισραήλ αγνοεί πλήρως το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Λωρίδα της Γάζας και η βαρβαρότητά του δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυτοάμυνα, δήλωσε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Οncu Keceli.
Η δήλωση του Kecheli, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, είναι απάντηση σε μήνυμα του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Eli Cohen στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο Cohen έκανε αρκετές αναρτήσεις στο κοινωνικό δίκτυο X το Σάββατο (2/12), σε μία από τις οποίες στοχεισε την τουρκική προεδρία και είπε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να «φιλοξενήσει» μέλη της Hamas που θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας «αν δεν εξαλειφθούν».
«Όπως έχει δείξει η ιστορία της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, όσο περισσότερο το Ισραήλ καταπιέζει τους Παλαιστίνιους και τους στερεί θεμελιώδεις ελευθερίες, τόσο ισχυρότερη είναι η αντίσταση που θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ, τόσο περισσότερο οι Παλαιστίνιοι θα υπερασπίζονται τα συλλογικά και ατομικά τους δικαιώματα», είπε ο Keceli.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ρίζα της σύγκρουσης είναι η ισραηλινή κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών, καθώς και «μια επεκτατική νοοτροπία και καταστολή που αγνοεί εντελώς το (διεθνές) δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρείται ως νόμιμη αυτοάμυνα», επισήμανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-12-02_215000.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης