Τελευταία Νέα
Διεθνή

Muzhenko (πρώην αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Τα κάναμε όλα λάθος στην αντεπίθεση, προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα

Muzhenko (πρώην αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Τα κάναμε όλα λάθος στην αντεπίθεση, προσγείωση στην σκληρή πραγματικότητα
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας  δήλωσε  ότι η καλοκαιρινή αντεπίθεση «απογοήτευσε πολλούς» στο Κίεβο και όχι μόνo
Η ουκρανική αντεπίθεση, η οποία ξεκίνησε τον Ιούνιο με μεγάλες προσδοκίες ότι οι ταξιαρχίες επίθεσης με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό θα έσπαγαν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές, τελείωσε άδοξα καθώς τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των στρατηγών στο Κίεβο δεν επιβίωσαν της επαφής με τη σκληρή πραγματικότητα.
Ο πρώην αρχηγός του επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Victor Muzhenko, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η καλοκαιρινή αντεπίθεση «απογοήτευσε πολλούς» στο Κίεβο και όχι μόνο.
Έχοντας παραδεχτεί ότι οι προσδοκίες του Κιέβου για κατάληψη ρωσικού εδάφους δεν μεταφράστηκαν σε πραγματικότητα, ο Muzhenko υποστήριξε τη στροφή προς τη «στρατηγικά ενεργή άμυνα» και τη δημιουργία μιας «ισχυρής εφεδρείας, όχι μόνο ποσοτικής αλλά και ποιοτικής».
«Ένα ποιοτικό στοιχείο εφεδρειών είναι η ύπαρξη στρατιωτικών σχηματισμών: μια ταξιαρχία, ένα σώμα κ.λπ. Προετοιμασία, εξοπλισμός, συντονισμός, με υψηλό ηθικό», είπε, σύμφωνα με το Newsweek.
Ο Muzhenko αμφισβήτησε επίσης τις προηγούμενες προτάσεις των Ουκρανών στρατηγών ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσαν να φτάσουν στην Κριμαία σε λίγους μόνο μήνες, με τον ίδιο να διερωτάται ανοιχτά, εάν η «ουκρανική πλευρά» ήταν «πραγματικά σε θέση να αξιολογήσει επαρκώς τον εχθρό και τις δυνατότητές του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης