Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Δεν υπάρχει ασφάλεια εις βάρος των Παλαιστινίων - Για να εξαλειφθεί η Hamas χρειάζονται 10 χρόνια πολέμου

Macron: Δεν υπάρχει ασφάλεια εις βάρος των Παλαιστινίων - Για να εξαλειφθεί η Hamas χρειάζονται 10 χρόνια πολέμου
«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ αν επιτυγχάνεται εις βάρος της ζωής Παλαιστινίων - Ας έχουμε λίγο μυαλό...» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron μεταβαίνει στο Κατάρ το Σάββατο 2/12 για να συνδράμει τις προσπάθειες επανέναρξης της εκεχειρίας και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Γαλλία «ανησυχεί έντονα» για την επανάληψη της βίας στη Γάζα.
Μάλιστα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Macron είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.
Η προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Hamas κατέρρευσε χθες Παρακευή καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν.

Το Ισραήλ και η Hamas αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση.

Ο Macron κάλεσε επίσης το Ισραήλ να διευκρινίσει τους στόχους του ως προς τη Hamas.
«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους.
Ο τελικός τους στόχος, η ολοκληρωτική καταστροφή της Hamas, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός;
Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Macron.
«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος της ζωής Παλαιστινίων...Ας έχουμε καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης