Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κonovalov (Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας): Mission Impossible για τoν Zelensky η αμυντική γραμμή από Donbass σε Δυτική Ουκρανία

Κonovalov (Στρατιωτικός εμπειρογνώμονας): Mission Impossible για τoν Zelensky η αμυντική γραμμή από Donbass σε Δυτική Ουκρανία
Το κόστος της αμυντικής γραμμής υπολογίζεται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια - Ποιος το πληρώνει;
Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε στον αμερικανικό Τύπο ότι η Ουκρανία έχει εισέλθει σε μια νέα φάση της σύγκρουσης τον χειμώνα και αυτό καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να χτίσει αμυντικές γραμμές από το Donbass μέχρι τη Δυτική Ουκρανία.
To ερώτημα ωστόσο που προκύπτει, είναι αν θα τα καταφέρει το Κίεβο τελικά;
Ο Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε σε συνέντευξή του στο AP ότι το Κίεβο απέτυχε να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης.
"Δεν υπάρχει αρκετή δύναμη για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα πιο γρήγορα.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε, ότι πρέπει να παραδοθούμε", υποστήριξε ο Zelensky .
Τώρα ο Ουκρανός ηγέτης επιδιώκει να οικοδομήσει μια νέα οχυρωμένη αμυντική γραμμή που εκτείνεται από το Donbass έως τη Δυτική Ουκρανία.
"Έκανα μια συνάντηση όπου συζητήσαμε την κατασκευή οχυρώσεων στις κύριες αμυντικές γραμμές. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις Avdeevka, Maryino, Kupyansk-Liman, καθώς και οι παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία", έγραψε ο Zelensky στον λογαριασμό του στο Telegram.

Konovalov:  Mission Impossible η αμυντική γραμμή από Donbass σε Δυτική Ουκρανία που θέλει να χτίσει ο Zelensky

Ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ivan Konovalov πιστεύει ότι, παρά το ότι ο Zelensky έχει ένα γενναίο πρόσωπο, το τελευταίο του εγχείρημα το χτίσιμο αμυντικών γραμμών είναι παραδοχή ήττας.
"Αυτή είναι μια αναγνώριση ότι το καθεστώς του Κιέβου χάνει [σε αυτό το στάδιο]: αλλάζουν τακτική από επιθετική σε αμυντική", είπε ο Konovalov
. "Φυσικά, ο Zelensky δεν μπορεί να το παραδεχτεί επισήμως.
Ωστόσο, η ίδια η δήλωση για τη δημιουργία οχυρωμένων περιοχών και δομών στις πόλεις, δηλαδή το στρώσιμο [άμυνων], είναι ακριβώς μια παραδοχή ότι κανείς δεν πιστεύει ότι το ουκρανικό μέτωπο θα κρατήσει.
Είναι μια παραδοχή ότι πλησιάζει η στιγμή που θα καταρρεύσει πραγματικά.
Και επομένως, ο [Zelensky] δημιουργεί περίπου το ίδιο που έκανε ο [Αδόλφος] Hitler σύμφωνα με το σχέδιο άμυνας της πόλης του.
Όλοι θυμούνται πώς τελείωσαν όλα, ποια κατάσταση "η ναζιστική Γερμανία είχε αντιμετωπίσει.
Προφανώς, για τους Ναζί του Κιέβου θα τελειώσει με τον ίδιο τρόπο."

Το κόστος της γραμμής: 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι Ρώσοι στρατιωτικοί παρατηρητές έχουν υπολογίσει πόσο θα κόστιζε η αμυντική γραμμή του Zelensky.
Το συνολικό μήκος της γραμμής άμυνας θα ήταν τουλάχιστον 2.800 km (1.700 μίλια), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους.
Θα χρειαζόταν τουλάχιστον οκτώ έως εννέα μήνες για να κατασκευαστεί μια τέτοια γραμμή, πόσο μάλλον ένα πολυεπίπεδο αμυντικό σύστημα, και θα κόστιζε τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια, λένε.
Σύμφωνα με τον Konovalov, το σχέδιο του Zelensky είναι απλώς «Mission Impossible».
«Δεν μπορεί να γίνει», είπε ο ειδικός.
"Και επομένως, πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτή είναι απλώς μια δήλωση, αφενός.
Από την άλλη, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι οποιαδήποτε επιχείρηση του καθεστώτος του Κιέβου είναι βυθισμένη στη διαφθορά."
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας επέστησε την προσοχή στην έλλειψη οποιασδήποτε εποπτείας επί των δαπανών του Κιέβου, γεγονός που θα καταστήσει απολύτως αδύνατο τον υπολογισμό πόσα χρήματα θα δαπανηθούν πραγματικά για την κατασκευή και πόσα θα κατέληγαν στις τσέπες των Ουκρανών πολιτικών.

Ποιος πληρώνει το «μάρμαρο»;

«Και ταυτόχρονα, πρέπει να ρωτήσει κανείς τον Zelensky και το περιβάλλον του πόσα χρήματα σκοπεύουν να βγάλουν από αυτό, γιατί θέλουν η Δύση να πληρώσει για όλη αυτή την τρέλα».
Εν τω μεταξύ, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να επιδοτήσουν την περιπέτεια του Joe Biden στην Ουκρανία.
Έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί σε νέα πακέτα πολλών δισεκατομμυρίων για το Κίεβο, που ζήτησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, επικαλούμενοι εσωτερικά ζητήματα των ΗΠΑ και υποψίες διαφθοράς στην Ουκρανία.
Τον Οκτώβριο, ο Biden ζήτησε 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για το Κίεβο.
Ο Konovalov σημείωσε ότι το πακέτο δεν περιελάμβανε τις δαπάνες οχύρωσης του Zelensky.
"Στα μάτια του Biden, της κυβέρνησής του και των Αμερικανών Δημοκρατών γενικά, το κύριο καθήκον της Ουκρανίας είναι να πραγματοποιήσει επιθετικές ενέργειες... να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρωσία.
Δεν ενδιαφέρονται να προχωρήσει η Ουκρανία σε άμυνα", είπε ο Konavalov.
"Γιατί χρειάζεται;
Επομένως, ο Biden είναι ακόμα έτοιμος να δώσει τουλάχιστον κάποια χρήματα για πυρομαχικά, τα οποία βλάπτουν πραγματικά τα ρωσικά στρατεύματα, βλάπτουν τους πολίτες του Ντονμπάς και βλάπτουν τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Αυτό είναι ενδιαφέρον για αυτόν."
"Κανείς [στη Δύση] δεν ενδιαφέρεται για τους Ουκρανούς να κάθονται πίσω από τις άμυνές τους.
Αμφιβάλλω αν [οι δυτικοί ηγέτες] είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτό με οποιονδήποτε τρόπο", συνέχισε.
"Φυσικά, δεν θα πουν "όχι", αλλά θα κρυφτούν πίσω από λόγια αλληλεγγύης και υποστήριξης για το Κίεβο.
Αλλά ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, τα ποσά της βοήθειας, που έχουν ήδη μειωθεί, σίγουρα δεν θα αυξηθούν."

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης