Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Φινλανδία επιταχύνει την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία επιταχύνει την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία
Η Φινλανδία έκλεισε όλα τα σημεία ελέγχου της στα σύνορα με τη Ρωσία έως τις 13 Δεκεμβρίου
Η Φινλανδία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει μια οικοδομική φρενίτιδα κατά μήκος των ρωσικών συνόρων με την ελπίδα να ολοκληρώσει τον φράχτη μέχρι το 2026, σκοπεύει τώρα να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπως αναφέρει η Helsingin Sanomat.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη του Κοινοβουλίου έθιξαν το θέμα των μεταναστών που φτάνουν μέσω των συνόρων με τη Ρωσία.
Ο Antti Kaikkonen, βουλευτής και πρώην υπουργός Άμυνας, ρώτησε εάν θα μπορούσε να επιταχυνθεί η κατασκευή του φράχτη, καθώς, κατά τη γνώμη του, το 2026 είναι πολύ «μακρινό» για να ανεγερθεί ο φράχτης, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Rantanen είπε στην απάντησή της ότι οι κατασκευαστικές προσπάθειες θα επισπευσθούν και ότι ο φράχτης πρέπει οπωσδήποτε να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η εφημερίδα.
Εν τω μεταξύ, ο Ismo Kurki, ο διαχειριστής του έργου και εκπρόσωπος της Φινλανδικής Συνοριοφυλακής, ανέφερε ότι η επίσπευση της κατασκευής θα απαιτήσει πρόσθετη χρηματοδότηση.
Αναμένεται ότι περίπου 200 χιλιόμετρα φράχτη θα κατασκευαστούν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία από το 2024 έως το 2026.
Το μεγαλύτερο μέρος του φράχτη θα εκτείνεται κατά μήκος του νοτιοανατολικού τμήματος των συνόρων.
Η Φινλανδία έκλεισε όλα τα σημεία ελέγχου της στα σύνορα με τη Ρωσία έως τις 13 Δεκεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης