Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση Ritter (πρώην CIA) σε ΗΠΑ: Η κούρσα των πυρηνικών όπλων μπορεί να έχει μόνο τραγικό τέλος - Υστερούμε από Ρωσία

Σφοδρή επίθεση Ritter (πρώην CIA) σε ΗΠΑ: Η κούρσα των πυρηνικών όπλων μπορεί να έχει μόνο τραγικό τέλος - Υστερούμε από Ρωσία
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA διαπιστώνει σπασμωδικές κινήσεις από τις ΗΠΑ που μπορεί να έχουν καταστροφικά αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ υστερούν σταθερά από τη Ρωσία και την Κίνα, όσον αφορά τον στρατηγικό ανταγωνισμό, ενώ εξακολουθούν να επιμένουν στη συνέχιση της σύγκρουσης και με τα δύο κράτη σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν εκ νέου την αμφισβητούμενη υπεροχή τους, σημειώνει ο πρώην αναλυτής της CIA, Scott Ritter στο Sputnik.
Αυτή η κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιφέρει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, υπερτονίζει ο Αμερικανός ειδικός.
Στις αρχές Νοεμβρίου, μια προγραμματισμένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III (ICBM) από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε αποτυχία καθώς η Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε να καταστρέψει πρόωρα τον πύραυλο κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι «οφείλονταν σε μια βλάβη» κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
Ο πύραυλος με πυρηνική κεφαλή βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 1970, έχοντας παραταθεί η διάρκεια ζωής του πολλές φορές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1990, γεγονός που έκανε τις ΗΠΑ να δώσουν έμφαση στην παραγωγή στρατηγικών πυραύλων.
Ένα νέο σύστημα, το Sentinel ICBM, αναπτύσσεται επί του παρόντος για να αντικαταστήσει το Minuteman III, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει πλήρως τον παλαιότερο πύραυλο για άλλη μια δεκαετία.

Ρωσία και Κίνα έχουν ξεπεράσει τις ΗΠΑ


Ωστόσο, όταν ο Sentinel και άλλα πυρηνικά όπλα, όπως το βομβαρδιστικό B-21 Raider, τεθούν επιτέλους σε λειτουργία, θα έχουν ήδη ξεπεραστεί από τους ρωσικούς και τους κινεζικούς, καθώς αυτά τα δύο κράτη έχουν ήδη επιτύχει πυρηνική υπεροχή έναντι των ΗΠΑ.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ένα μοντέλο πυρηνικής αποτροπής που ονομάζεται Τριάδα.
Υπάρχουν τρία σκέλη στην τριάδα: Υπάρχει το επανδρωμένο εναέριο σκέλος βομβαρδιστικού που αποτελείται από βομβαρδιστικά B-52H και βομβαρδιστικά B-2.
Υπάρχει το σκέλος της θάλασσας, βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύονται υποβρύχιο, τα Trident II που μεταφέρονται στα παλιά υποβρύχια κλάσης Οχάιο και μετά υπάρχει το επίγειο σκέλος, το οποίο αποτελείται από 400 πυραύλους Minuteman III που είναι φορτωμένοι σε σιλό σε όλη τη Μεσοδυτική πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών», εξήγησε ο Ritter.
«Ο Minuteman III είναι ένας πολύ παλιός πύραυλος.
Έχει δεχθεί πολλές τροποποιήσεις.
Αλλά η ουσία είναι ότι έφτασε στο τέλος της χρησιμότητάς του», επισημαίνει ο Ritter.

Ρωσικό προβάδισμα

«Να τον συγκρίνετε και να τον αντιπαραβάλετε με τους ρωσικούς πυραύλους που εκτοξεύονται τώρα, δύο συγκεκριμένα: τον πύραυλο Sarmat, ο οποίος είναι ένας βαρύς διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος που φέρει πολλαπλές κεφαλές, συμπεριλαμβανομένης της υπερηχητικής Avangard.
Μπορεί επίσης να εκτοξευθεί, λόγω της εμβέλειάς του, πάνω από τον Νότιο Πόλο, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεται στις ΗΠΑ από μια κατεύθυνση όπου δεν υπάρχουν ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης.
Υπάρχει και ο πύραυλος Yars, που μπορεί να εκτοξευθεί και από σιλό και φέρει την υπερηχητική κεφαλή Avangard».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης