Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των Ουκρανών: Στους 125.000 οι νεκροί, απώλειες 16.000 όπλων

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των Ουκρανών: Στους 125.000 οι νεκροί, απώλειες 16.000 όπλων
Οι μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν μειωθεί σημαντικά
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας S. Shoigu, κατά τη διάρκεια θεματικής τηλεδιάσκεψης με την ηγεσία των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε σημαντικές απώλειες του ουκρανικού στρατού από την αποκαλούμενη ως «αντεπίθεση» τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τους τελευταίους έξι μήνες, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) έχασαν περισσότερους από 125 χιλιάδες ανθρώπους στο μέτωπο και περίπου 16 χιλιάδες όπλα καταστράφηκαν, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού δυτικής κατασκευής.
Ο επικεφαλής του στρατιωτικού τμήματος τόνισε ότι ως αποτέλεσμα αυτών των απωλειών, οι μαχητικές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν μειωθεί σημαντικά.
Ως απάντηση σε αυτές τις απώλειες, το καθεστώς του Κιέβου ξεκίνησε μια συνολική κινητοποίηση, στέλνοντας περισσότερους πολίτες στην πρώτη γραμμή. Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να χάνουν εφεδρείες, προσπαθώντας να διατηρήσουν θέσεις στο μέτωπο.
Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ότι τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να παραμένουν σε ενεργό άμυνα, αυξάνοντας το μαχητικό τους δυναμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης