Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη βόμβα: Ο Zaluzhny παραμέρισε τον Zelensky και διαπραγματεύεται ειρήνη με Ρωσία μετά τη συντριβή των Ουκρανών

Αποκάλυψη βόμβα: Ο Zaluzhny παραμέρισε τον Zelensky και διαπραγματεύεται ειρήνη με Ρωσία μετά τη συντριβή των Ουκρανών
Ο πολύπειρος Αμερικανός ερευνητής υποστηρίζει ότι ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny διαπραγματεύεται κρυφά με τον Ρώσο ομόλογό του Valery Gerasimov, κατάπαυση του πυρός 
Σχετικά Άρθρα
Μία συνταρακτική αποκάλυψη έρχεται να δώσει νέα διάσταση στις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας από τον βραβευμένο με Pulitzer, Αμερικανό δημοσιογράφο – ερευνητή Seymour Hersh.
Ο πολύπειρος Αμερικανός ερευνητής με άρθρο του στο Substack, που τιτλοφορείται «General to General», (Στρατηγός με Στρατηγό)  υποστηρίζει ότι ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny διαπραγματεύεται κρυφά με τον Ρώσο ομόλογό του Valery Gerasimov, κατάπαυση του πυρός και μία πιθανή ειρήνη με τους όρους της Μόσχας, έχοντας παραμερίσει τον Zelensky.
Σύμφωνα με τον Hersh, σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο επίπεδο των στρατιωτικών ηγετών «έχουν αποκτήσει ραγδαία δυναμική ενώ οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει την καταστροφική ομάδα εξωτερικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden».

Δραματική η κατάσταση για τους Ουκρανούς - O Zaluzhny παραμέρισε τον Zelensky


«Όλοι στην Ευρώπη μιλούν για αυτό - τις ειρηνευτικές συνομιλίες– μου είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που πέρασε χρόνια ασχολούμενος με υψηλού επιπέδου ουκρανικά διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα στην κυβέρνηση.
Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα μεταξύ κατάπαυσης του πυρός και διευθέτησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Hersh.
Ο Αμερικανός ερευνητής επικαλείται μάλιστα τον έμπειρο δημοσιογράφο Anatol Liven, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δραματική για το Κίεβο, «οπότε οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική διευθέτηση γίνονται όλο και πιο απαραίτητες για την Ουκρανία».
Αποκάλυψε ότι ήταν «εξαιρετικά δύσκολο» για την ουκρανική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Volodymyr Zelensky να συμφωνήσει σε συνομιλίες, δεδομένης της επανειλημμένης άρνησής της να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Η κινητήρια δύναμη αυτών των συνομιλιών δεν είναι η Ουάσιγκτον ή η Μόσχα αλλά οι δύο υψηλόβαθμοι στρατηγοί που ηγούνται των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Valery Gerasimov της Ρωσίας και ο Valery Zaluzhny της Ουκρανίας.

general.JPG


Ουκρανός διπλωμάτης: Άχρηστος για τη Δύση ο Zelensky

Την ίδια ώρα ο Ουκρανός πρώην διπλωμάτης και πληροφοριοδότης Andrii Telizhenko δηλώνει στο Sputnik ότι ο Zelensky πλέον είναι άχρηστος για τη Δύση, αν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρνείται να το δεχθεί.
«Σήμερα βλέπουμε ότι η νομιμότητα του προέδρου, ο οποίος είχε την υποστήριξη του 70% των Ουκρανών επειδή ήθελαν ειρήνη, πέφτει δραματικά, παρόλο που η μηχανή προπαγάνδας εξακολουθεί να λειτουργεί», δήλωσε ο Andrii Telizhenko.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η εμπιστοσύνη των Ουκρανών στο πρόσωπο του Zelensky έχει πέσει στο 32% ενώ ο Zaluzhny συγκεντρώνει το 70%.
Μάλιστα ο Zelensky υπολείπεται σε δημοτικότητα ακόμη και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών του oυκρανικού στρατού Kyrylo Budanov, που συγκεντρώνει το 45%.

«Οι ΗΠΑ θα ρίξουν τη βόμβα που θα καταστρέψει τον Zelensky»

«Και δεν προχωρεί σε εκλογές. Είναι δικτάτορας. Τοποθέτησε τον εαυτό του εκεί. Είπε ότι θα έρθει για μια θητεία ενώ οδεύει προς δεύτερη, παρόλο που υπάρχει στρατιωτικός νόμος, αλλά δεν υπάρχει στρατιωτική ιδιότητα ή επίσημη αναγνώριση πολέμου στην Ουκρανία.
Μπορείτε λοιπόν να φανταστείτε ότι ο ίδιος ο νόμος είναι στρατιωτικός, αλλά δεν υπάρχει επίσημος πόλεμος που να αναγνωρίζεται από την ουκρανική κυβέρνηση ή το κοινοβούλιο της Ουκρανίας για να σταματήσει οποιεσδήποτε εκλογές», δηλώνει ο Ουκρανός διπλωμάτης,
Τον Αύγουστο 2023 ο Zelensky άφησε να εννοηθεί ότι η διεξαγωγή εκλογών, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2024, θα ήταν δυνατή - παρά τον στρατιωτικό νόμο - εάν η Δύση παράσχει κεφάλαια και βοήθεια.
Ωστόσο, καθώς η διαμάχη του με τον Zaluzhny έφτασε στο αποκορύφωμά της, ο Zelensky απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών, παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι δυτικοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής τον παρότρυναν να εφαρμόσει τη δημοκρατική διαδικασία για να διατηρήσει τη νομιμότητά του.
Μιλώντας στο podcast του Backstory τον περασμένο μήνα, ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων και ασφάλειας Mark Sleboda κάλεσε τη Δύση να απαλλαγεί από τον Zelensky — με τις εκλογές να φαίνονται ο πιο βολικός τρόπος για να γίνει αυτό, δεδομένης της χαμηλής δημοτικότητας του Ουκρανού προέδρου.
Όμως ο Zelensky παραμένει σε μια «φούσκα» αυταπάτης, σύμφωνα με τον Telizhenko.
«Ο Zelensky δεν πιστεύει ότι θα τον εγκαταλείψει η Ουάσιγκτον», σημείωσε.
«Νομίζω ότι είναι ακόμα στη φούσκα που ελέγχεται από το καθεστώς, από τον επικεφαλής του Γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Andrii Yermak και άλλους αξιωματούχους που τον κρατούν εκεί μέσα και του λένε: "Ω, είστε ακόμα ευπρόσδεκτος. Συνεχίζουμε να συντονιζόμαστε με την Ουάσιγκτον’’, αλλά νομίζω ότι η Δύση θα ρίξει αυτή τη βόμβα στην Ουκρανία και θα καταστρέψει τον Zelensky», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός διπλωμάτης.
«Πριν από ένα χρόνο, μου είπαν ότι γίνονταν συνομιλίες στην Ουάσιγκτον και για όλα θα κατηγορηθεί ο Zelensky, εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία χαθεί», πρόσθεσε ο Telizhenko.

Απόφαση των ΗΠΑ η δημιουργία του τείχους – Πρωτοφανές άδειασμα του Zelensky

Αξιόπιστες ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι ο Zelensky είχε έντονη διαφωνία με τον  Zaluzhny σχετικά με την πρόταση του τελευταίου να ξεκινήσει την κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων.
Μια τέτοια κίνηση αποκαλύπτει ότι η Ουκρανία εγκαταλείπει κάθε επιθετική απόπειρα.
Ωστόσο, ο Zelensky αναπάντεχα δέχθηκε την πρόταση του Ουκρανού αρχιστρατήγου και κύριου δελφίνου για την εξουσία στο Κίεβο.
Το κανάλι Resident Telegram ανέφερε επικαλούμενο πηγή από το γραφείο του Zelensky ότι η απόφαση ελήφθη μετά την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin στο Κίεβο.
Οι δύο πλευρές είχαν μια «έντονη συζήτηση» σχετικά με την ανάγκη για τέτοιες οχυρώσεις, είπε το κανάλι.
Οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται ότι οι πολιτικές δηλώσεις του Zelensky για την ανάγκη ανάκτησης των συνόρων του 1991 δεν σχετίζονται με τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους η Δύση και η Ουκρανία.
Τι σημαίνουν στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Zelensky;
Αυτή είναι αναμφίβολα μια ταπεινωτική ήττα για τον Ουκρανό πρόεδρο.
Σημαίνει επίσης ότι το Κίεβο θα μπορεί να λάβει στρατιωτική βοήθεια μόνο για αμυντικούς σκοπούς, κάτι που είναι ήδη πραγματικότητα.

Ούτε η σύζυγός του, τον θέλει ξανά πρόεδρο της Ουκρανίας

Η Yelena Zelenskaya δεν θέλει ο σύζυγός της, Volodymyr Zelensky, να είναι υποψήφιος για μια νέα προεδρική θητεία.
Κατά τη γνώμη της, μία νέα θητεία «είναι αδύνατο» να συμβεί.
«Δεν του εύχομαι να γίνει ξανά πρόεδρος και πάλι, είναι αδύνατο.
Ίσως, στο μέλλον, πρέπει να βρούμε κάτι νέο», είπε η Zelenskaya στο podcast του The Economist,
απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδιά της για το μέλλον.
Προηγουμένως, το Strana.Ua ανέφερε ότι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Verkhovna Rada (σ.σ. Ουκρανική Βουλή), συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού «Υπηρέτης του Λαού», υπέγραψαν δήλωση ότι θεωρούν αδύνατη τη διεξαγωγή είτε προεδρικών είτε βουλευτικών εκλογών κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και για έξι μήνες μετά την ακύρωση του στρατιωτικού νόμου. .
Όπως εξήγησε ένας βουλευτής στο Strana, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσει ένα διάταγμα για τον προγραμματισμό μιας ημερομηνίας εκλογών τώρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης