Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban: Η Ουγγαρία είναι κάθετα αντίθετη στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ

Orban: Η Ουγγαρία είναι κάθετα αντίθετη στις διαπραγματεύσεις ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ
Η Ουκρανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εμπόλεμη κατάσταση και δεν είναι καν γνωστό ποιο είναι ακριβώς το μέγεθος του πληθυσμού της, τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός
Η Ουγγαρία είναι κάθετα αντίθετη στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ καθώς πιστεύει ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για το συγκεκριμένο βήμα και οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης δεν έχουν αναλυθεί σωστά, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.
Σημείωσε ότι «η Ουκρανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εμπόλεμη κατάσταση» και δεν είναι καν γνωστό ποιο είναι ακριβώς το μέγεθος του πληθυσμού της, «επειδή οι άνθρωποι συνεχώς φεύγουν από την Ουκρανία».
«Το νομικό και πολιτικό της σύστημα λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι σε μια χώρα σε καιρό ειρήνης.
Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε εάν η Ουκρανία υπακούει σε αυτές τις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου που ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ», είπε ο Orban.
Σημείωσε ότι οι συνέπειες της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, ιδίως ο αντίκτυπος ενός τέτοιου βήματος στην ευρωπαϊκή οικονομία, δεν έχουν μελετηθεί.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η ένταξη της ουκρανικής γεωργίας στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς θα ωφελήσει τους ευρωπαίους αγρότες», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.
Από την άποψη αυτή, είπε ότι η Ουγγαρία δεν υποστηρίζει τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έναρξη ενταξιακών συνομιλιών της ΕΕ με την Ουκρανία και πρότεινε να μην συμπεριληφθεί αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 14-15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης