Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Donetsk με νέους σλοβακικούς πυραύλους JROF HEF

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτέθηκαν στο Donetsk με νέους σλοβακικούς πυραύλους JROF HEF
Οι πύραυλοι JROF HEF κατασκευάζονται στη Σλοβακία, έχουν βεληνεκές 40,2 km
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) χρησιμοποίησαν νέους τύπους πυραύλων JROF HEF κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού της περιοχής Kalininsky του Ντόνετσκ, ανέφερε το γραφείο αντιπροσωπείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού (JCCC).
Σύμφωνα με το γραφείο αντιπροσωπείας, η ουκρανική πλευρά εκτόξευσε από ένα σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων 122 mm από θέσεις κοντά στο χωριό Karlovka, στην περιοχή Pokrovsky της DPR.
Οι πύραυλοι JROF HEF κατασκευάζονται στη Σλοβακία, έχουν βεληνεκές 40,2 km και περιέχουν εντυπωσιακά στοιχεία με τη μορφή 9100 σφαιρών.
Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, τραυματίστηκε μια γυναίκα, ενώ υπέστησαν ζημιές και τρία ιδιωτικά σπίτια, ένα εκ των οποίων πήρε φωτιά μετά από απευθείας χτύπημα βλήματος.
Ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις στη Βιέννη για τη στρατιωτική ασφάλεια και τον έλεγχο των όπλων, Konstantin Gavrilov, ανέφερε προηγουμένως ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άρχισαν να χρησιμοποιούν σλοβακικούς πυραύλους υψηλής έκρηξης JROF-M και πυραύλους κατακερματισμού JROF-HEAP για να βομβαρδίσουν οικισμούς του DPR στο τέλη Δεκεμβρίου 2022.
Το γραφείο αντιπροσωπείας της DPR στο JCCC ανέφερε τελευταία φορά επιθέσεις με πυραύλους JROF-M στις 28 Νοεμβρίου, όταν μια επίθεση στην περιοχή Kuibyshevsky του Ντόνετσκ τραυμάτισε πέντε άτομα και προκάλεσε ζημιές σε 16 διευθύνσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης