Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ξέχασε» τον πρόεδρο της Γερμανίας, Steinmeier, το Κατάρ – Περίμενε μισή ώρα στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτεί κάποιος

«Ξέχασε» τον πρόεδρο της Γερμανίας, Steinmeier, το Κατάρ – Περίμενε μισή ώρα στο αεροδρόμιο να τον υποδεχτεί κάποιος
Ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier αφέθηκε μόνος, χωρίς υποδοχή, στο αεροδρόμιο μετά την προσγείωση στη Ντόχα για επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ...
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin χλεύασε αυτή την εβδομάδα τη Γερμανία, λέγοντας ότι πιέζεται από εξωτερικές δυνάμεις και ότι στερείται ολοένα και μεγαλύτερης κυριαρχίας.
"Οι Γερμανοί τα καταπίνουν όλα αυτά επειδή... τους λείπει η κυριαρχία.
Και ορισμένοι ηγέτες προφανώς δεν διαθέτουν επαρκείς δεξιότητες για να λάβουν τις σωστές αποφάσεις.
Όλοι ξέρουν ποιος είναι, τους περιγελούν σε όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Putin.
Και αυτές οι δηλώσεις ήρθαν, κατά ειρωνικό τρόπο, την ώρα όπου ο Γερμανός Πρόεδρος Frank-Walter Steinmeier αφέθηκε μόνος, χωρίς υποδοχή, στο αεροδρόμιο μετά την προσγείωση στη Ντόχα για επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ...
Ήταν εκεί για επίσημες συνομιλίες με ηγέτες του Κατάρ σε σχέση με αρκετούς Γερμανούς υπηκόους που κρατούνται από τη Hamas στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι ανταποκριτές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης ήταν στο ταξίδι μαζί του και ανέφεραν ότι οι αξιωματούχοι του Κατάρ μπορεί να τον σνόμπαραν σκόπιμα κατά την άφιξη.
Το Κατάρ θεωρείται εδώ και καιρό ως υποστηρικτής της Hamas, αλλά υπήρξε διπλωματικός μεσολαβητής με τη Δύση για την κρίση ομήρων στη Γάζα.
Η Ντόχα αντιμετωπίζει εδώ και καιρό κριτική στη Δύση για την κρατική της υποστήριξη που δόθηκε στους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, από τη Συρία μέχρι τη Γάζα.

Τι ανέφερε η Deutsche Welle

"Ο ήλιος έκαιγε... Το κόκκινο χαλί είχε ανοίξει. Είχε συγκεντρωθεί στρατιωτική τιμητική φρουρά.
Ακόμη και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στο Κατάρ, Lothar Freischlader, ήταν παρών.
Το μόνο πρόβλημα ήταν κανένας αξιωματούχος του Κατάρ δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί επίσημα τον Γερμανό Πρόεδρο Frank-Walter Steinmeier στη Ντόχα.
Φτάνοντας λίγο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, ο Steinmeier περίμενε στον καυτό ήλιο στην πόρτα του Airbus A350 της Bundeswehr για σχεδόν μισή ώρα πριν φτάσει ο Sultan al-Muraichai, υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, για να δεχτεί τον αρχηγό του κράτους της Γερμανίας.
Ακόμη και με τις καθυστερημένες διπλωματικές διατυπώσεις μετά την άφιξη του al-Muraichai, ο Steinmeier αναχώρησε εγκαίρως από το αεροδρόμιο για την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον εμίρη του Κατάρ, Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani.
Αν και είναι πιθανό να υπήρξε μια νόμιμη σύγχυση με βάση το ότι το αεροπλάνο του Steinmeier έφτασε λίγο νωρίς, το σκηνικό ήταν πολύ ασυνήθιστο για έναν αρχηγό κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης