Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Lavrov: Πιστή στους στόχους της η Ρωσία, η Ουκρανία δεν θέλει πολιτική λύση - Επίθεση στη Δύση

Ηχηρό μήνυμα Lavrov: Πιστή στους στόχους της η Ρωσία, η Ουκρανία δεν θέλει πολιτική λύση - Επίθεση στη Δύση
Νέα επίθεση Lavrov στη Δύση από τα Σκόπια
Σχετικά Άρθρα
Η Μόσχα δεν είδε σημάδια ότι το Κίεβο ήταν έτοιμο να προχωρήσει προς μια πολιτική λύση και δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Ρωσία να αλλάξει τους στόχους της "ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης", διαμήνυσε από τα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, όπως μεταδίδει το Reuters.

 «Αδιαφορώ για τον ΟΑΣΕ - Η Δύση κατέστρεψε τον οργανισμό»

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας επέκρινε και πάλι σήμερα απερίφραστα τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και εξέφρασε την «αδιαφορία» του για την τύχη του από το βήμα της ετήσιας συνεδρίασης του εν λόγω οργανισμού, στην οποία επεδίωξε πάντως να συμμετάσχει.
Η Ρωσία είναι ένα από τα 57 μέλη αυτού του οργανισμού, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1975 για να διευκολύνει το διάλογο μεταξύ Ανατολής και Δύσης και διέρχεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τη σοβαρότερη κρίση στην ιστορία του.

«Η Δύση δεν διδάχθηκε τίποτα»

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι δυτικοί συνάδελφοί μας δεν άντλησαν κανένα δίδαγμα από την καταστροφική πολιτική τους με στόχο τη διάλυση του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Sergei Lavrov από τα Σκόπια, όπου διεξάγεται από χθες, Πέμπτη, το 30ό υπουργικό συμβούλιο του οργανισμού.

«Στην Ευρώπη, συνεχίζουμε -με μια επιμονή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί καλύτερα- να αποτελειώνουμε τον οργανισμό».
Σε μια αίθουσα γεμάτη δημοσιογράφους, ο Lavrov δήλωσε πως «ο οργανισμός έχει μεταμορφωθεί σε κάτι το μέλλον του οποίου δεν προκαλεί παρά αδιαφορία».
"Μπορούμε να δούμε μια πλήρη υποβάθμιση όλων όσων δημιουργήθηκαν νωρίτερα στον ΟΑΣΕ και στο πλαίσιο προηγούμενων συναντήσεων για την ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη- μια υποβάθμιση όλων όσων δημιουργήθηκαν μέσω και των τριών διαστάσεων της ασφάλειας - της πολιτικής και στρατιωτικής, της οικονομικής και περιβαλλοντικής και της ανθρώπινης", δήλωσε ο Lavrov.
Ο κορυφαίος Ρώσος διπλωμάτης επεσήμανε αποτυχίες στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα,  σύμφωνα με το TASS, "συμπεριλαμβανομένης της άρνησης επικύρωσης μιας προσαρμοσμένης συνθήκης για τις συμβατικές δυνάμεις στην Ευρώπη".
"Πολλές άλλες συμφωνίες που συνέβαλαν στη διατήρηση μιας ισορροπημένης σφαίρας ασφαλείας έχουν επίσης κατεδαφιστεί", κατήγγειλε ο Lavrov.
"Τα πάντα έχουν καταστραφεί και στον οικονομικό τομέα από τις πρωτοφανείς κυρώσεις που επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρωσία", πρόσθεσε.

'Ενταση λόγω της συμμετοχής Lavrov

Η παρουσία του Lavrov στα Σκόπια έκανε χώρες να μποϊκοτάρουν τη συνεδρίαση -την Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία.
Οι άλλοι συμμετέχοντες, στην τεράστια πλειονότητά τους, χρησιμοποίησαν τις ομιλίες τους για να καταφερθούν εναντίον της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Ο επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας είναι μία ύβρις» προς τις αξίες του ΟΑΣΕ, δήλωσε ανοίγοντας τις συζητήσεις ο προεδρεύων του ΟΑΣΕ υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουχάρ Οσμάνι.
Ακολουθησαν δεκάδες καταδίκες, τις οποίες ο Lavrov δεν άκουσε όλες, καθώς βγήκε επανειλημμένα από την αίθουσα.
«Αδιαφορώ για τα αποτελέσματα αυτής της συνόδου του ΟΑΣΕ», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης