Τελευταία Νέα
Διεθνή

COP28: Αποχώρησε το Ιράν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω συμμετοχής του Ισραήλ

COP28: Αποχώρησε το Ιράν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας λόγω συμμετοχής του Ισραήλ
Οι Ιρανοί θεωρούν την παρουσία του Ισραήλ στην COP28 «αντίθετη στους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές της διάσκεψης»

Οι εκπρόσωποι του Ιράν αποχώρησαν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28), που διεξάγεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία ισραηλινής αντιπροσωπείας, μετέδωσε ιρανικό κρατικό μέσο.
Οι Ιρανοί θεωρούν την παρουσία του Ισραήλ στην COP28 «αντίθετη στους στόχους και τις κατευθυντήριες γραμμές της διάσκεψης και, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχώρησαν από τον χώρο της διάσκεψης», δήλωσε ο επικεφαλής της ιρανικής αποστολής, ο υπουργός Ενέργειας Ali Akbar Mehrabian, σύμφωνα με το Irna.
Νωρίτερα το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι ο Ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi δεν θα μεταβεί στην COP28 διότι έχει προσκληθεί το Ισραήλ.
Μεταξύ των 180 ηγετών κρατών και κυβερνήσεων που αναμένονται ως τις 12 Δεκεμβρίου στην COP είναι ο Ισραηλινός πρόεδρος Isaac Herzog,, ο οποίος αναμένεται να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία για να έχει σειρά διπλωματικών επαφών.
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ομόλογό του των Εμιράτων Abdullah bin Zayed al Nahyan, ο Ιρανός υπουργός ΕξωτερικώνHossein Amir-Abdolahian εξέφρασε τη λύπη του για την «παρουσία» στην COP «αξιωματούχων του καθεστώτος κατοχής μετά τα εγκλήματα πολέμου και τη γενοκτονία» που διαπράττει «το σιωνιστικό καθεστώς».
Το Ιράν δεν έχει διπλωματικές επαφές με το Ισραήλ και στηρίζει τη Χαμάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης