Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ… νέες ύποπτες λοιμώξεις στην Κίνα – Συναγερμός στις ΗΠΑ για απόκρυψη της εξάπλωσης νέας πνευμονίας από το Πεκίνο

Σοκ… νέες ύποπτες λοιμώξεις στην Κίνα – Συναγερμός στις ΗΠΑ για απόκρυψη της εξάπλωσης νέας πνευμονίας από το Πεκίνο
Οι κινεζικές αρχές αναφέρουν ότι δεν εντόπισαν «ασυνήθιστα ή νέα παθογόνα ή ασυνήθιστες κλινικές εκδηλώσεις»
Την εγρήγορση των υγειονομικών αρχών των ΗΠΑ σχετικά με τις «ύποπτες» συστάδες ιογενών λοιμώξεων και τις αναφορές πνευμονίας που επηρεάζουν τα παιδιά της Κίνας, ζήτησαν κορυφαίοι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου της Βουλής των ΗΠΑ, προειδοποιώντας ότι θα ήταν παράβλεψη του καθήκοντος τους αν επιτρέψουν στους Κινέζους καθεστώς να «επαναλάβει τα παραπτώματα του από την πανδημία COVID-19».
Σε επιστολή της 29ης Νοεμβρίου προς τη διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Προστασίας Νοσημάτων (CDC), Mandy Cohen, η οποία πρόκειται να καταθέσει ενώπιον της υποεπιτροπής εποπτείας της επιτροπής, οι νομοθέτες υπογράμμισαν τις επανειλημμένες προσπάθειες του κινεζικού καθεστώτος να καταστείλει πληροφορίες σχετικά με την κρίση του COVID- 19 από τότε που άρχισε να εξαπλώνεται στην Κίνα πριν από τρία χρόνια.
Τέτοιες ενέργειες της Κίνας έχουν επικρίνει διεθνείς φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος, σημείωσαν οι νομοθέτες, «επικρίνεται εδώ και καιρό ότι είναι υπερβολικά συμβιβασμένος με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ).

Τι είναι οι νέες λοιμώξεις

Οι λοιμώξεις παιδιών με αναπνευστικές ασθένειες και πνευμονία στην Κίνα έχουν κατακλύσει τα νοσοκομεία και έχουν θορυβήσει τον ΠΟΥ, ο οποίος προτρέπει την Κίνα να μοιραστεί δεδομένα σχετικά με την επιδημία.
Ανέκδοτες αναφορές έχουν επίσης δείξει ότι τα παιδιά μεταδίδουν την ασθένεια σε άλλα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων.
Οι κινεζικές αρχές απάντησαν λέγοντας ότι δεν εντόπισαν «ασυνήθιστα ή νέα παθογόνα ή ασυνήθιστες κλινικές εκδηλώσεις» και μόνο «γενική αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών λόγω πολλαπλών γνωστών παθογόνων παραγόντων», σύμφωνα με δήλωση του ΠΟΥ στις 23 Νοεμβρίου.
Ανέφερε ακόμη ότι «η αύξηση των αναπνευστικών ασθενειών δεν είχε ως αποτέλεσμα τα φορτία των ασθενών να υπερβαίνουν τις ικανότητες του νοσοκομείου».
Οι τρεις Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες —Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.), Brett Guthrie (R-Va.) και Morgan Griffith (R-Va.)—εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί για τον ΠΟΥ και ζητούν από το CDC να ενισχύσει.
«Ο αμερικανικός λαός δεν πρέπει να βασίζεται στον αναξιόπιστο ΠΟΥ για να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τις κινεζικές απειλές για τη δημόσια υγεία.
Επιπλέον, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στο ΚΚΚ να εμποδίσει το CDC να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεται για να προστατεύσει τους Αμερικανούς και να βοηθήσει στις κατάλληλες προσπάθειες αντιμετώπισης της δημόσιας υγείας», έγραψαν στην επιστολή.

Τι συμβαίνει στην Κίνα;

Οι κινεζικές αρχές δεν έχουν παράσχει δεδομένα για το τρέχον ξέσπασμα, αλλά πολλά σχολεία λένε στους μαθητές να μείνουν σπίτι λόγω του μεγάλου αριθμού άρρωστων παιδιών.
Επιπλέον ,υπάρχουν ανησυχίες για την πληρότητα των νοσοκομείων και τις μεγάλες ουρές για επίσκεψη σε γιατρό, οι οποίες οδήγησαν τον κορυφαίο οργανισμό υγείας της Κίνας, την Εθνική Επιτροπή Υγείας, να ζητήσει από τις τοπικές κλινικές να εντείνουν τις προσπάθειες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης