Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ύφεση παραμένει η μεταποίηση στην Ευρωζώνη - Ελαφρά βελτίωση τον Νοέμβριο 2023

Σε ύφεση παραμένει η μεταποίηση στην Ευρωζώνη - Ελαφρά βελτίωση τον Νοέμβριο 2023
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, αυξήθηκε σε 44,2 τον Νοέμβριο από 43,1 τον Οκτώβριo
Μικρή βελτίωση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο 2023, αλλά ο τομέας παρέμεινε βαθιά ριζωμένος στην ύφεση, γεγονός που ώθησε τα εργοστάσια να μειώσουν τα επίπεδα προσωπικού για έκτο συνεχόμενο μήνα.
Ο τελικός δείκτης υπευθύνων προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, αυξήθηκε σε 44,2 τον Νοέμβριο από 43,1 τον Οκτώβριο, πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση για 43,8.
Μια μέτρηση κάτω του 50 υποδηλώνει συρρίκνωση της δραστηριότητας.
Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, αυξήθηκε στο 44,6 από 43,1.
"Ο Νοέμβριος δεν ήταν και ο ο και αυτό δεν αναφέρεται μόνο στον καιρό αλλά και στην κατάσταση του μεταποιητικού τομέα της ευρωζώνης", δήλωσε ο Cyrus de la Rubia, επικεφαλής οικονομολόγος της Εμπορικής Τράπεζας του Αμβούργου.
"Βέβαια, σχεδόν όλοι οι επιμέρους δείκτες έχουν βελτιωθεί. Ωστόσο, οι βελτιώσεις είναι ως επί το πλείστον άτολμες, καθώς δεν διαθέτουν τον απαιτούμενο δυναμισμό για να δηλώσουν μια ανοδική τάση", δήλωσε ο de la Rubia.
Οι επιμέρους δείκτες που καλύπτουν τη ζήτηση, τις εξαγωγές, τα ανεκτέλεστα έργα αυξήθηκαν μεν όλοι, αλλά παρέμειναν σταθερά κάτω από τις 50 μονάδες.
Η συνολική ζήτηση μειώθηκε για 19ο μήνα, αν και ο δείκτης νέων παραγγελιών ανέβηκε στο 41,5 από 39,0, που είναι υψηλό έξι μηνών.
Η έρευνα έδειξε ότι οι διευθυντές των εργοστασίων δεν αναμένουν μεγάλη ανάκαμψη, καθώς ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης