Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game Over Oυκρανών: Χάθηκαν Donbass, Κριμαία, σκοτώθηκαν 125.000 στρατιώτες σε 6 μήνες - Zelensky: Αποτυχία η αντεπίθεση

Game Over Oυκρανών: Χάθηκαν Donbass, Κριμαία, σκοτώθηκαν 125.000 στρατιώτες σε 6 μήνες - Zelensky: Αποτυχία η αντεπίθεση
Ο Economist αναγνωρίζει δημόσια αυτό που ακόμη επίσημα κανένας ηγέτης δεν έχει αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο της Ουκρανίας… - Douglas McGregor: Η νίκη της Ουκρανίας είναι σαν να λέμε Ουκρανοί αστροναύτες στο φεγγάρι
(upd 38) Η Ουκρανική ηγεσία το παραδέχεται και κάπου εδώ αρχίζει να γράφεται το άδοξο Ουκρανικό όνειρο…
Η ηγεσία της Ουκρανίας αναγνωρίζει δεν θα καταφέρει να πάρει πίσω το Donbass δηλαδή τις περιοχές του Donetsk και του Luhansk και δεν θα πάρει πίσω την Κριμαία…
Ο βασικός στόχος της αντεπίθεσης, κατέρρευσε και πάνω από 125.000 Ουκρανοί που σκοτώθηκαν στην 6μηνη αντεπίθεση σκοτώθηκαν άδικα, μάταια…
Ο Economist αναγνωρίζει δημόσια αυτό που ακόμη επίσημα κανένας ηγέτης δεν έχει αναγνωρίσει ότι η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο της Ουκρανίας…
Στην Δύση αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε αλλά ακόμη δεν τολμούν να πουν ότι κέρδισε η Ρωσία…
Εν τω μεταξύ ο Zaluzhny ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας επαναλαμβάνει, δεν υπάρχουν πολεμικά σχέδια για το 2024, δεν υπάρχουν όπλα και το κυριότερο δεν υπάρχουν έτοιμες Ταξιαρχίες για πόλεμο…
Σε στρατιωτικό επίπεδο η Ρωσία θα κερδίσει μια ακόμη πόλη την Avdiivka, η πτώση της θα είναι μεγάλη απώλεια για τους Ουκρανούς.
Επίσης στο Bakhmut οι ρώσοι ανακτούν όλα τα εδάφη που έχασαν δυτικά της πόλης Bakhmut…
Επιπροσθέτως διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στη Marinka κοντά στο Donetsk και είναι έτοιμοι να καταλάβουν πλήρως την πόλη.
Και μέσα σε όλα αυτά ο ρωσικός στρατός ενισχύεται με 170.000 άτομα και ξεπερνά πλέον τα 2.200.000.
Την ίδια ώρα βόμβα που ανατρέπει τα πάντα έριξε ο βραβευμένος με Pulitzer Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh.
Αποκάλυψε ότι ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ρώσο ομόλογό του, Valery Gerasimov για ειρήνη στην Ουκρανία, μετά τη συντριβή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων (AFU).

Βόμβα Hersh: Ο Zaluzhny παραμέρισε τον Zelensky και διαπραγματεύεται ειρήνη με τον Ρώσο αρχιστράτηγο

O πολύπειρος Αμερικανός δημοσιογράφος - ερευνητής Seymour Hersh με άρθρο του στο Substack, που τιτλοφορείται «General to General», (Στρατηγός με Στρατηγό) υποστηρίζει ότι ο Ουκρανός αρχιστράτηγος Valery Zaluzhny διαπραγματεύεται κρυφά με τον Ρώσο ομόλογό του Valery Gerasimov, κατάπαυση του πυρός και μία πιθανή ειρήνη με τους όρους της Μόσχας, έχοντας παραμερίσει τον Zelensky.
Σύμφωνα με τον Hersh, σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στο επίπεδο των στρατιωτικών ηγετών «έχουν αποκτήσει ραγδαία δυναμική ενώ οι εξελίξεις έχουν ξεπεράσει την καταστροφική ομάδα εξωτερικής πολιτικής του Αμερικανού προέδρου Joe Biden».
«Όλοι στην Ευρώπη μιλούν για αυτό - τις ειρηνευτικές συνομιλίες– μου είπε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ένας Αμερικανός επιχειρηματίας που πέρασε χρόνια ασχολούμενος με υψηλού επιπέδου ουκρανικά διπλωματικά και στρατιωτικά ζητήματα στην κυβέρνηση.
Αλλά υπάρχουν πολλά ερωτήματα μεταξύ κατάπαυσης του πυρός και διευθέτησης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Hersh.
Ο Αμερικανός ερευνητής επικαλείται μάλιστα τον έμπειρο δημοσιογράφο Anatol Liven, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι δραματική για το Κίεβο, «οπότε οι διαπραγματεύσεις για μια ειρηνευτική διευθέτηση γίνονται όλο και πιο απαραίτητες για την Ουκρανία».
Αποκάλυψε ότι ήταν «εξαιρετικά δύσκολο» για την ουκρανική κυβέρνηση με επικεφαλής τον Volodymyr Zelensky να συμφωνήσει σε συνομιλίες, δεδομένης της επανειλημμένης άρνησής της να διαπραγματευτεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.
Η κινητήρια δύναμη αυτών των συνομιλιών δεν είναι η Ουάσιγκτον ή η Μόσχα αλλά οι δύο υψηλόβαθμοι στρατηγοί που ηγούνται των στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο Valery Gerasimov της Ρωσίας και ο Valery Zaluzhny της Ουκρανίας.

Shoigu (Ρωσία): Πάνω από 125.000 Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην 6μηνη αντεπίθεση τους

Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 125.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της 6μηνης αντεπίθεσης τους
υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu.
«Σε έξι μήνες της λεγόμενης αντεπίθεσης του ο εχθρός έχασε πάνω από 125.000 στρατιώτες και 16.000 μονάδες διαφόρων όπλων.
Οι ρωσικές δυνάμεις προκαλούν αποτελεσματική και ισχυρή ζημιά στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.
Ως αποτέλεσμα, οι μαχητικές τους ικανότητες έχουν μειωθεί σημαντικά» υπογράμμισε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Σύμφωνα με τον Shoigu, ο ρωσικός στρατός έχει επεκτείνει τις ζώνες ελέγχου του προς όλες τις κατευθύνσεις όπου διεξάγεται η ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ενώ υπογράμμισε πως τα στρατεύματα θα συνεχίσουν να διεξάγουν ενεργητική άμυνα και να αυξάνουν το μαχητικό τους δυναμικό, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που αποκτήθηκε στο πεδίο της μάχης.
Μάλιστα ο Shoigu έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις μονάδες της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, της 150ης Μεραρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων, της 4ης, 15ης, 114ης και 123ης Ταξιαρχίας Μηχανοκίνητων Τυφεκιοφόρων, οι οποίες - όπως είπε - έχουν διακριθεί ιδιαίτερα στο μέτωπο.

The Economist: Η Ρωσία νίκησε, κερδίζει την σύγκρουση στην Ουκρανία, θα είναι ισχυρότερη το 2024


Η Ρωσία κερδίζει την ουκρανική σύγκρουση και θα είναι σε καλύτερη θέση το 2024, αναφέρει ο Economist.
«Τουλάχιστον το 2024, η Ρωσία θα είναι σε ισχυρότερη θέση για να πολεμήσει επειδή θα έχει περισσότερα drones και βλήματα πυροβολικού και ο στρατός της έχει αναπτύξει επιτυχημένες τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου εναντίον ορισμένων ουκρανικών όπλων».
Σημειώνεται ότι οι στρατηγικές αποφάσεις του Ρώσου ηγέτη επιβεβαιώνουν το σενάριο νίκης στη σύγκρουση.
Ο Ρώσος Πρόεδρος έβαλε τη χώρα σε πολεμική βάση και ενίσχυσε τη δύναμή του, τόνισε ο Economist.
Επιπλέον, αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία έγινε πιο ζοφερή ενώ υπάρχει ρήγμα μεταξύ του Zelensky και του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
«Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα σκάνδαλα διαφθοράς και οι ανησυχίες για το μέλλον της Ουκρανίας έχουν υπονομεύσει την εξουσία του Zelensky μεταξύ των ψηφοφόρων», τόνισε ο Economist.
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική κρίση και η υποστήριξη εξασθενεί.

Ο Putin προετοιμάζεται: Ο ρωσικός στρατός ενισχύεται με 170. 000 άτομα και ξεπερνά τα 2.200.000

Ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την αύξηση του αριθμού του στρατιωτικού προσωπικού στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά σχεδόν 170.000 άτομα.
Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κρεμλίνου την Παρασκευή (1/12/2023) και τίθεται σε ισχύ από την ημέρα της υπογραφής, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ορίστηκε σε 2.209.130, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτικών.
Σύμφωνα με το προηγούμενο διάταγμα, που ίσχυε από την 1η Ιανουαρίου 2023, ο αριθμός αυτός ήταν 2.039.758 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 1.150.628 στρατιωτικών.

Zelensky: Αμυντικές δομές από το Donbass έως τη δυτική Ουκρανία - Απέτυχε η αντεπίθεση

Ως παραδοχή της αποτυχίας της ουκρανικής αντεπίθεσης εκλαμβάνεται η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου, Volodymyr Zelensky, ο οποίος τόνισε ότι η Ουκρανία θα κτίσει αμυντικές δομές από το Donbass έως τη δυτική Ουκρανία, παραδεχόμενος πως η αντεπίθεση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα
Όπως είπε σε δηλώσεις του στο Associated Press, η καλοκαιρική αντεπίθεση δεν έφερε τα αποτελέσματα που επιθυμούσε το Κίεβο.
«Θέλαμε πιο γρήγορα αποτελέσματα.
Από αυτήν την άποψη, δυστυχώς δεν πετύχαμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Και αυτό είναι γεγονός» υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος επανέλαβε πως η αναποτελεσματικότητα της αντεπίθεσης οφείλεται στο ότι η Ουκρανία δεν έλαβε τα κατάλληλα όπλα από τη Δύση.
Όπως είπε, πλέον αρχίζει μια νέα φάση του πολέμου.
«Έχουμε μια νέα φάση του πολέμου...
Ο χειμώνας γενικά είναι μια νέα φάση πολέμου» τόνισε ο Zelensky, ο οποίος πλέον προσανατολίζεται στο πώς να κτίσει καλύτερα την άμυνα του.
«Πραγματοποιήσαμε μια συνάντηση, κατά την οποία συζητήσαμε την κατασκευή οχυρώσεων στις κύριες αμυντικές γραμμές.
Αυτές είναι οι κατευθύνσεις Avdeevskoye, Maryinskoye, Kupyansko-Limanskoye, καθώς και οι παραμεθόριες περιοχές που συνορεύουν με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία» υπογράμμισε ο Zelensky, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι οχυρώσεις σε ολόκληρη την περιοχή του Kharkiv, στο Sumy, στο Chernihiv, στην περιοχή της Kherson που ελέγχεται από την Ουκρανία όπως επίσης και σε Rivne και Volyn.

Η σύζυγος του Zelensky ζητά από τον άνδρα της να μην είναι υποψήφιος ξανά για την προεδρία της Ουκρανίας

Η Yelena Zelenskaya δεν θέλει ο σύζυγός της, Volodymyr Zelensky, να είναι υποψήφιος για μια νέα προεδρική θητεία.
Κατά τη γνώμη της, μία νέα θητεία «είναι αδύνατο» να συμβεί.
«Δεν του εύχομαι να γίνει ξανά πρόεδρος και πάλι, είναι αδύνατο.
Ίσως, στο μέλλον, πρέπει να βρούμε κάτι νέο», είπε η Zelenskaya στο podcast του The Economist, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα σχέδιά της. για το μέλλον.
Προηγουμένως, το Strana.Ua ανέφερε ότι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Verkhovna Rada (σ.σ. Ουκρανική Βουλή), συμπεριλαμβανομένου του προεδρικού «Υπηρέτης του Λαού», υπέγραψαν δήλωση ότι θεωρούν αδύνατη τη διεξαγωγή είτε προεδρικών είτε βουλευτικών εκλογών κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών και για έξι μήνες μετά την ακύρωση του στρατιωτικού νόμου. .
Όπως εξήγησε ένας βουλευτής στο Strana, θα είναι πολύ πιο δύσκολο να περάσει ένα διάταγμα για τον προγραμματισμό μιας ημερομηνίας εκλογών τώρα.

Douglas McGregor (Αμερικανός Συνταγματάρχης): Η νίκη της Ουκρανίας είναι σαν να λέμε Ουκρανοί αστροναύτες στο φεγγάρι - Η Ουκρανία ήταν σίγουρο ότι θα ηττηθεί

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Douglas McGregor, σε συνέντευξή του στο κανάλι του συνταγματάρχη Daniel Davis, επέκρινε τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για τον Ρώσο πρόεδρο Putin.
Στις 8 Νοεμβρίου, ο Blinken είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να βοηθήσουν την Ουκρανία να ανακτήσει τα χαμένα εδάφη το 2024, να δημιουργήσει έναν στρατό παγκόσμιας κλάσης και να καταστήσει σαφές στον Putin ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ.
«Σκέφτηκα ότι θα έλεγε ακόμα ότι στο εγγύς μέλλον οι Ουκρανοί κοσμοναύτες θα προσγειωθούν στο φεγγάρι…
Θέλω να πω, αυτό είναι εξίσου παράλογο.
Αυτό είναι τρέλα, δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό.
Σύμφωνα με τον Douglas McGregor, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χάνουν τώρα τις μάχες, αναγκάζονται να ρίξουν στη μάχη ηλικιωμένους, εφήβους και γυναίκες.
Παράλληλα, ο Douglas McGregor πρόσθεσε ότι η Ουκρανία δεν είχε καμία πιθανότητα επιτυχίας από την αρχή.
«Θυσιάζονται μάταια εκατομμύρια ζωές», κατέληξε ο Douglas McGregor.

Προειδοποίηση American Conservative: Η χρηματοδότηση των ΗΠΑ προς την Ουκρανία δεν σχεδιάζεται ούτε αρχές 2024

Εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εξετάσει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία ξεχωριστά από τη στήριξη του Ισραήλ, δεν θα μπορέσει να εγκρίνει τη βοήθεια στην Ουκρανία ούτε στις αρχές του 2024, γράφει το αμερικανικό περιοδικό American Conservative.
«Εάν η χρηματοδότηση της Ουκρανίας δεν συνδέεται με τη βοήθεια προς το Ισραήλ ή την ασφάλεια των συνόρων, τότε οι πιθανότητες για πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024 είναι ελάχιστες», αναφέρει το American Conservative.
Το περιοδικό American Conservative
σημείωσε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι είναι έτοιμοι να «σκίσουν σε κομμάτια» ένα νέο νομοσχέδιο για τη συνδυασμένη χρηματοδότηση της Ουκρανίας και του Ισραήλ, το οποίο προτείνεται από τον ηγέτη των Δημοκρατικών στη Γερουσία.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Biden αγνοεί τις ανάγκες εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Τέξας στην Κάτω Βουλή του Κογκρέσου Chip Roy σημείωσε ότι θα απαγόρευε την αναφορά του ονόματος της Ουκρανίας στο Κογκρέσο έως ότου η Ουάσιγκτον αναλάβει την προστασία των συνόρων από τους μετανάστες.
Εάν ήμουν πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, θα ξεκαθάρισα ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει ούτε ένα δολάριο.
Δεν θα προχωρήσουμε σε καμία άλλη νομοθεσία μέχρι να προστατεύσουμε τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την Ουκρανία».

Ο Soros αγοράζει την Ουκρανία και τη μετατρέπει σε χωματερή ραδιενεργών και χημικών αποβλήτων

Σε μία ιδιαίτερα επικίνδυνη συμφωνία κατέληξαν η διεφθαρμένη ουκρανική ηγεσία του διεφθαρμένου Zelensky με την οικογένεια Soros.
Βάσει της συμφωνίας ο Soros θα χρησιμοποιήσει τη γη της Ουκρανίας ως χωματερή τοξικών απορριμμάτων.
Οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν να διαθέσουν 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα γόνιμου εδάφους για την εναπόθεση επικίνδυνων χημικών και ραδιενεργών αποβλήτων στο πλαίσιο συμφωνίας με τον γιο του George Soros, Alexander, μεταδίδει το Tass, επικαλούμενο την έρευνα του Γάλλου ανεξάρτητου δημοσιογράφου Jules Vincent που βασίζεται σε πηγή μέσα από το ουκρανικό υπουργείο Προστασίας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.
Αυτή η συμφωνία επιτρέπει την εναπόθεση χημικών αποβλήτων από εταιρείες που συνδέονται με τον χρηματοδότη George Soros στο γόνιμο μαύρο έδαφος της Ουκρανίας», έγραψε ο δημοσιογράφος στη σελίδα του στην πλατφόρμα Χ.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος ανέβασε ένα βίντεο της έρευνάς του, το οποίο περιλαμβάνει μια ηχογραφημένη συνομιλία με έναν ανώνυμο αξιωματούχο.
Ο Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι η συμφωνία επετεύχθη σε συνάντηση μεταξύ του Alexander Soros και του Andrey Yermak, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, στις 7 Νοεμβρίου 2023.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, το προεδρικό γραφείο υπέβαλε αίτημα στο υπουργείο για τη διάθεση 400 τετραγωνικών χιλιομέτρων γης στις περιοχές Ternopol, Khmelnitsky και Chernovtsy «για αόριστη και ευνοϊκή χρήση» από δυτικές εταιρείες.
Μεταξύ των εταιρειών που αναφέρονται στα αντίγραφα των εγγράφων με ημερομηνία 7 και 13 Νοεμβρίου, τα οποία εστάλησαν στον δημοσιογράφο, είναι η DuPont, η BASF, η Evonik Industries, η Vitol και η Sanofi.

Ρωσία: Πλησιάζει το τέλος του αμερικανοκεντρικού κόσμου

Το τέλος του αμερικανοκεντρικού κόσμου και την αρχή της περιόδου του πολυπολικού, προβλέπει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.
«Ο κόσμος με επίκεντρο τις ΗΠΑ πλησιάζει στο τέλος του και η περίοδος του πολυπολικού κόσμου αρχίζει, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών οικονομικών σχέσεων», είπε ο Peskov.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μεγαλύτερη οικονομία, αλλά όχι η μόνη, και η παγκόσμια οικονομία δεν περιορίζεται στην Αμερική», σημείωσε ο Ρώσος αξιωματούχος.
Τόνισε πως «υπάρχει μια οικονομία που είναι κοντά στις ΗΠΑ, αυτή είναι η Κίνα, υπάρχουν αναδυόμενες οικονομίες με τις απαιτήσεις τους για ενεργειακούς πόρους».
Πρόσθεσε ότι «ο νέος κόσμος είναι πολύ πιο διαφοροποιημένος από τις ΗΠΑ».

Politico: Ο Biden επιστρατεύει ένα μυστικό όπλο για να στηρίξει την Ουκρανία… την Liz Truss

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden μπορεί να χρησιμοποιήσει την πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Liz Truss για να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να παράσχουν βοήθεια στην Ουκρανία, τόνισε το Politico.
«Το μυστικό όπλο του Biden για την Ουκρανία είναι η Liz Truss», ανέφερε το Politico.
Η πρώην Βρετανίδα πρωθυπουργός πήγε στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να εξασφαλίσει υποστήριξη για την Ουκρανία από τους σκεπτικιστές Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες.
Η Liz Truss θα συμβάλλει ώστε να ανακατευθύνει τη συζήτηση στους κύκλους της αμερικανικής πολιτικής «μακριά από τον απομονωτισμό και προς έναν ενεργό διεθνή ρόλο», πρόσθεσε το Politico.
«Ανώτεροι διπλωμάτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού ελπίζουν ότι Liz Truss μπορεί να βοηθήσει να αρθεί το αδιέξοδο».
Η κυβέρνηση Biden έχει ζητήσει από το Κογκρέσο περισσότερα από 105 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την Ουκρανία και το Ισραήλ.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να εξετάσει αυτό το αίτημα από κοινού, προτείνοντας να διαχωριστεί η βοήθεια προς το Κίεβο.

Ritter (πρώην CIA) κατά ΗΠΑ: Η κούρσα των πυρηνικών όπλων μπορεί να έχει μόνο τραγικό τέλος

Οι ΗΠΑ υστερούν σταθερά από τη Ρωσία και την Κίνα, όσον αφορά τον στρατηγικό ανταγωνισμό, ενώ εξακολουθούν να επιμένουν στη συνέχιση της σύγκρουσης και με τα δύο κράτη σε μια προσπάθεια να επιβεβαιώσουν εκ νέου την αμφισβητούμενη υπεροχή τους, σημειώνει ο πρώην αναλυτής της CIA, Scott Ritter στο Sputnik.
Αυτή η κατάσταση ανά πάσα στιγμή μπορεί να επιφέρει ένα καταστροφικό αποτέλεσμα, υπερτονίζει ο Αμερικανός ειδικός.
Στις αρχές Νοεμβρίου, μια προγραμματισμένη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III (ICBM) από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξε σε αποτυχία καθώς η Πολεμική Αεροπορία αναγκάστηκε να καταστρέψει πρόωρα τον πύραυλο κατά τη διάρκεια της πτήσης.
Το Πεντάγωνο υποστήριξε ότι «οφείλονταν σε μια βλάβη» κατά τη διάρκεια της δοκιμής.
Ο πύραυλος με πυρηνική κεφαλή βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα από το 1970, έχοντας παραταθεί η διάρκεια ζωής του πολλές φορές μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1990, γεγονός που έκανε τις ΗΠΑ να δώσουν έμφαση στην παραγωγή στρατηγικών πυραύλων.
Advertisement
Ένα νέο σύστημα, το Sentinel ICBM, αναπτύσσεται επί του παρόντος για να αντικαταστήσει το Minuteman III, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί να αντικαταστήσει πλήρως τον παλαιότερο πύραυλο για άλλη μια δεκαετία.

Orban: Αντίθετη η Ουγγαρία στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Η Ουγγαρία είναι κάθετα αντίθετη στην έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ καθώς πιστεύει ότι το Κίεβο δεν είναι έτοιμο για το συγκεκριμένο βήμα και οι συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης δεν έχουν αναλυθεί σωστά, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.
Σημείωσε ότι «η Ουκρανία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εμπόλεμη κατάσταση» και δεν είναι καν γνωστό ποιο είναι ακριβώς το μέγεθος του πληθυσμού της, «επειδή οι άνθρωποι συνεχώς φεύγουν από την Ουκρανία».
«Το νομικό και πολιτικό της σύστημα λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι σε μια χώρα σε καιρό ειρήνης.
Επομένως, δεν μπορούμε να πούμε εάν η Ουκρανία υπακούει σε αυτές τις συνταγματικές αρχές του κράτους δικαίου που ισχύουν σε όλες τις χώρες της ΕΕ», είπε ο Orban.
Σημείωσε ότι οι συνέπειες της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στην ΕΕ, ιδίως ο αντίκτυπος ενός τέτοιου βήματος στην ευρωπαϊκή οικονομία, δεν έχουν μελετηθεί.
«Δεν γνωρίζουμε εάν η ένταξη της ουκρανικής γεωργίας στο σύστημα της ελεύθερης αγοράς θα ωφελήσει τους ευρωπαίους αγρότες», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ξανά στην επίθεση η βουλευτής της Ουκρανίας Maryana Bezuglaya… ο Zaluzhny έχει δραστηριότητα μόνο στα social media

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny δείχνει υπερβολική δραστηριότητα στο Διαδίκτυο εν μέσω σύγκρουσης με το γραφείο του Zelensky, αυτή τη γνώμη εξέφρασε η βουλευτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου Verkhovna Rada η Maryana Bezuglaya στη σελίδα της στο Facebook.
Η Maryana Bezuglaya αξιολόγησε την αντίδραση του Zaluzhny με ένα έκπληκτο emoji στην ανάρτηση του Ουκρανού Yuri Kasyanov σχετικά με ένα στρατιωτικό συμβούλιο με τη συμμετοχή του Προέδρου Vladimir Zelensky, του Υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov και του Διοικητή των χερσαίων δυνάμεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Alexander Syrsky, στην οποία απουσίαζε ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
«Βρείτε τον Zaluzhny στην εικόνα».
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έβαλε μια έκπληκτη φατσούλα στο σχόλιο.
Η Maryana Bezuglaya, επέκρινε την αντίδραση του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny
Η βουλευτής Maryana Bezuglaya είπε ότι ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών στρατευμάτων Valery Zaluzhny και όλοι οι στρατηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πρέπει να τιμωρηθούν επειδή δεν είχαν σχέδιο συνέχισης των εχθροπραξιών για το 2024 αλλά και για την αποτυχία της αντεπίθεσης.
Σύμφωνα με αυτήν, «μια τέτοια ηγεσία πρέπει να φύγει».

Vadim Karasev (Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας): Η Ουκρανία δεν θα επιτεθεί στην Κριμαία

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την Κριμαία ακόμη και με εντολή των ουκρανικών αρχών, δήλωσε ο Vadim Karasev, διευθυντής του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών.
«Ο στρατός θα πει στους πολιτικούς: «ή θα ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ, θα μεταρρυθμίσουμε τον στρατό σύμφωνα με τα πρότυπα, θα προετοιμάσουμε άμυνα σε περίπτωση που η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση, γιατί δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», ή πολιτικοί θα πουν στους στρατιωτικούς: Πηγαίνετε στην Κριμαία.
Τότε ετοιμάζουν ένα στρατιωτικό σχέδιο για την Κριμαία, αλλά ο Zaluzhny ο αρχηγός του στρατού τους λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Εάν δεν υπάρχει κανείς στρατιώτης, μπορείτε να στρατολογήσετε, αλλά και πάλι δεν υπάρχει τίποτα….
Τι νόημα έχει - θα στρατολογήσει νέους, αλλά πώς θα πολεμήσουν;
Τότε απλά θα συλληφθούν ή θα σκοτωθούν».
Εξήγησε ότι οι πολιτικοί δεν θα τολμήσουν να επιτεθούν στη ρωσική χερσόνησο, αφού σχεδόν όλοι «δεν καταλαβαίνουν ποιο είναι το νόημα του πολέμου».
Σύμφωνα με τον Putin δεν χρειάζεται εδάφη, αλλά την ουδετερότητα της Ουκρανίας και την απουσία απειλών από την πλευρά της υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ.

Randal Paul (Αμερικανός Γερουσιαστής): Η Κριμαία χάθηκε δεν θα επιστρέψει στην Ουκρανία, θα παραμείνει στην Ρωσία

Η Ουκρανία δεν θα ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, παραδέχτηκε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Randal Paul σε συνέντευξή του στο κανάλι του Daniel Davis.
«Στρατιωτικά, απλώς δεν βλέπω τρόπο ότι θα μπορέσουν ποτέ να απωθήσουν τους Ρώσους από την ανατολική Ουκρανία και δεν βλέπω τρόπο να πάρουν πίσω την Κριμαία»
Σύμφωνα με τον πολιτικό Randal Paul, ο μόνος τρόπος για το Κίεβο να επιτύχει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων ήταν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις το 2022, εάν στη συνέχεια συμφωνούσαν σε ένα ουδέτερο καθεστώς.
Πρόσθεσε ότι τώρα ακόμη και ο αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχτηκε ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να μιλούν για την ανάγκη για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πού βρισκόμαστε, φτάσαμε στο σημείο όπου θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις, στην πραγματικότητα, έχουμε επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν σχεδόν πριν από ένα χρόνο», κατέληξε ο γερουσιαστής Randal Paul.

Η Γερμανία κλείνει τα προξενεία στη Ρωσία - Zakharova: Προς διακοπή των διπλωματικών μας σχέσεων

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει η Γερμανία, η οποία με την καταστροφική εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πλήρη διακοπή των διπλωματικών της σχέσεων με τη Ρωσία, έναν άλλοτε σημαντικό εμπορικό της εταίρο και ενεργειακό προμηθευτή.
Η Γερμανία αποφάσισε ξαφνικά να κλείσει τα γενικά της προξενεία στο Yekaterinburg, το Novosibirsk και το Kaliningrad.
Η Ρωσία σχολίασε δηκτικά την ακατανόητη αυτή απόφαση του Βερολίνου.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova έκανε λόγο για ενέργεια, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πορείας της προς τη διακοπή των ρωσο-γερμανικών διπλωματικών σχέσεων.
«Είναι απολύτως προφανές ότι οι γερμανικές αρχές προχωρούν σε αυτές τις ενέργειες σύμφωνα με την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο την παύση του συνόλου των ρωσο-γερμανικών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένης της ελαχιστοποίησης της αλληλεπίδρασης στη διπλωματική διάσταση», σημείωσε.
Η Zakharova σημείωσε ότι «το Βερολίνο περιπλέκει σκόπιμα τις προξενικές υπηρεσίες για εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσους υπηκόους που ζουν στη Γερμανία», οι οποίες πλέον θα είναι διαθέσιμες μόνο στη ρωσική πρεσβεία στο Βερολίνο και στο ρωσικό γενικό προξενείο στη Βόννη από τον επόμενο χρόνο.
«Λαμβάνουμε μέτρα για τον μέγιστο μετριασμό των δυσκολιών που δημιουργούν οι γερμανικές αρχές τόσο για τους πολίτες μας, όσο και για τους Γερμανούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν επαφές με τη χώρα μας», τόνισε η Zakharova.

Μέσω Ελλάδας και η επιστροφή Lavrov στη Ρωσία

Το αεροσκάφος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος συμμετείχε στο υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, επέστρεψε στη Μόσχα, πετώντας μέσω του εναέριου χώρου της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με το live tracker Flightradar24.
Στα Σκόπια, ο Lavrov συμμετείχε στην ολομέλεια του Συμβουλίου του ΟΑΣΕ.
Είχε διμερείς συνομιλίες και μια τριμερή συνάντηση με την απερχόμενη και τη νέα ηγεσία του Οργανισμού.
Η συνέντευξη Τύπου του κορυφαίου Ρώσου διπλωμάτη συγκέντρωσε περισσότερους από 100 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και διήρκεσε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Την Τετάρτη (29/11/2023), το αεροσκάφος του Lavrov πέταξε μέσω Ελλάδας, όχι Βουλγαρίας, για να προσγειωθεί στα Σκόπια, την πρωτεύουσα της Βόρειας Μακεδονίας, για το συμβούλιο του ΟΑΣΕ.
Είχε προηγηθεί η άρνηση της Σόφιας να ανοίξει τον εναέριο χώρο της για το αεροσκάφος του Ρώσου αξιωματούχου,
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov επέκρινε την απόφαση της Σόφιας ως «παράλογη και ανόητη».

Lukashenko: Η Δύση καλύτερα να διαθέσει για το περιβάλλον τα τρισ. δολάρια που σπαταλά για πολέμους

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko κάλεσε τις δυτικές χώρες τα χρήματα που σπαταλούν σε πολέμους, να τα διαθέσουν για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων σε όλο τον κόσμο.
«Οι ομιλητές που πήραν πρώτο τον λόγο μίλησαν για την ειρήνη.
Έλεγαν ότι ο πλανήτης πρέπει να διατηρηθεί καθαρός και να εξασφαλιστεί το μέλλον των παιδιών μας ενώ οι χώρες τους είναι που έχουν εξαπολύσει και διεξάγουν τον χειρότερο πόλεμο στον πλανήτη», είπε ο Λευκορώσος ηγέτης στην Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα στο Ντουμπάι.
«Αυτά είναι πολλά τρισεκατομμύρια δολάρια.
Λοιπόν, ας χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για να διατηρήσουμε τον πλανήτη καθαρό, σημείωσε.
Ο Lukashenko τόνισε ότι «οι πόλεμοι είναι η κύρια πηγή μόλυνσης στην ήπειρό μας».
«Ας βάλουμε ένα τέλος σε αυτό.
Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μιλάμε λιγότερο και να κάνουμε περισσότερα», συνέχισε.
Προέτρεψε τους συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής, ιδιαίτερα τις κορυφαίες χώρες του κόσμου, να σηκώσουν «το βάρος της ιστορικής ευθύνης».

Η Φινλανδία επιταχύνει την ανέγερση του φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία

Η Φινλανδία, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει μια οικοδομική φρενίτιδα κατά μήκος των ρωσικών συνόρων με την ελπίδα να ολοκληρώσει τον φράχτη μέχρι το 2026, σκοπεύει τώρα να επισπεύσει αυτή τη διαδικασία, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Mari Rantanen κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο της χώρας, όπως αναφέρει η Helsingin Sanomat.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέλη του Κοινοβουλίου έθιξαν το θέμα των μεταναστών που φτάνουν μέσω των συνόρων με τη Ρωσία.
Ο Antti Kaikkonen, βουλευτής και πρώην υπουργός Άμυνας, ρώτησε εάν θα μπορούσε να επιταχυνθεί η κατασκευή του φράχτη, καθώς, κατά τη γνώμη του, το 2026 είναι πολύ «μακρινό» για να ανεγερθεί ο φράχτης, ανέφερε η εφημερίδα.
Η Rantanen είπε στην απάντησή της ότι οι κατασκευαστικές προσπάθειες θα επισπευσθούν και ότι ο φράχτης πρέπει οπωσδήποτε να κατασκευαστεί το συντομότερο δυνατό, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν το κέντρο εκπαίδευσης drones των Ουκρανών στη Zaporizhia


Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν ένα ουκρανικό κέντρο εκπαίδευσης με drones στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Τα πλήγματα κατέστρεψαν το κέντρο του ουκρανικού στρατού για την εκπαίδευση και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στην περιοχή Zaporizhia, μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Kirovograd και ένα ραντάρ εντοπισμού και παρακολούθησης εναέριων στόχων P-18 κοντά στον οικισμό Lozovoye στο στην περιοχή Kherson», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο ρωσικός στρατός έτοιμος να καταλάβει πλήρως τη Marinka – Οι Ουκρανοί χάνουν άλλη μία πόλη στο Donbass

Ο ρωσικός στρατός τις επόμενες ώρες θα καταλάβει πλήρως την πόλη Marinka στο Donbass.
Διεξάγονται ακόμη μάχες στα δυτικά προάστια και πολλές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Ο ρωσικός στρατός έχει καταλάβει τη Marinka και απέκοψε τις ουκρανικές μονάδες από άλλες δυνάμεις υποστήριξης στην περιοχή.
Στο δυτικό τμήμα της πόλης μάλιστα έχει υψωθεί ρωσική σημαία.
«Η πόλη δεν έχει εκκαθαριστεί πλήρως.
Δεν χρειάζεται να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο εδώ.
Μόλις εκκαθαριστεί θα το μάθουν όλοι», δήλωσε ο στρατιωτικός ειδικός Boris Rozin.
Η πόλη Marinka είναι ένα προάστιο του Donetsk.
Ο οικισμός ήταν ορμητήριο των Ουκρανών για τον βομβαρδισμό της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk από το 2015.
Το Donetsk δεν θα είναι απολύτως ασφαλές, αλλά οι Oυκρανοί μαχητές θα έχουν λιγότερες ευκαιρίες να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.
Η απώλεια της Marinka θα είναι άλλο ένα πλήγμα στο ηθικό του ουκρανικού στρατού.
marinka_flag.jpg
Πέφτει η Avdiivka η κρίσιμη στρατιωτικά Ουκρανική πόλη.... ξεκίνησαν τα μοιρολόγια της Λεγεώνας των Ξένων

Η Avdiivka είναι ένα από τα στρατηγικά σημαντικά προπύργια των δυνάμεων του Κιέβου, τα οποία ήδη χάνουν.
Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την ρωσική προέλαση στην πόλη και στα περίχωρά της, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση έστειλε πρόσθετες δυνάμεις στην περιοχή και μετέφερε τις μονάδες της από άλλες περιοχές, η ενίσχυση περιελάμβανε δυνάμεις της λεγόμενης ουκρανικής λεγεώνας των ξένων.
Αφού ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο των νότιων συνοικιών της Avdiivka, συμπεριλαμβανομένης της βαριά οχυρωμένης βιομηχανικής περιοχής, υπήρξαν αναφορές που ισχυρίστηκαν την παράδοση και τους θανάτους ξένων μισθοφόρων στην περιοχή.
Για παράδειγμα, ως αποτέλεσμα μιας από τις πρόσφατες ρωσικές επιθέσεις κοντά στην Avdiivka, μια μονάδα ξένων μισθοφόρων υπέστη απώλειες.
Συγκεκριμένα, ρωσικές και καναδικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Καναδού μαχητή Μπραντ Στράντφορντ και του Αμερικανού μισθοφόρου Έρικ Βάργκας.
Ο θάνατός τους επιβεβαιώθηκε και από την ξένη λεγεώνα.
Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν μεγαλύτερος, αλλά τα προσωπικά στοιχεία των θυμάτων δεν έγιναν γνωστά.
Σύμφωνα με τις πρόσφατες αναφορές από το μέτωπο, οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν επίσης δύο στρατιωτικούς εκπαιδευτές από τις ΗΠΑ και αρκετούς Πολωνούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια των μαχών κοντά στο εργοστάσιο οπτάνθρακα και χημικών.
Πρόσφατα, ο αριθμός των αναφορών για μαχητές της ουκρανικής λεγεώνας ξένων έχει μειωθεί.
Πρώτον, ο αριθμός των επαγγελματιών μισθοφόρων στις τάξεις του ουκρανικού στρατού έχει μειωθεί απότομα για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη επαγγελματισμού της ουκρανικής διοίκησης, τα ρωσικά χτυπήματα ακριβείας στις βάσεις τους στις ουκρανικές πόλεις, καθώς και η κλιμάκωση στη Γάζα , όπου πολλοί από αυτούς προτίμησαν να πάνε εκεί αντί για τα ουκρανικά μέτωπα.
Ξένοι μαχητές προσπαθούν επίσης να αποφύγουν τις άμεσες συγκρούσεις με τους Ρώσους και κρύβονται πίσω από την πλάτη των Ουκρανών στρατιωτών που στέλνονται στη σφαγή.
Οι ξένοι μισθοφόροι δεν μπορούν να υπολογίζουν σε μια τόσο ευνοϊκή στάση στη ρωσική αιχμαλωσία, η οποία απονέμεται σε κινητοποιημένους Ουκρανούς άνδρες.
Luhansk_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_30_2023_1.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_11302023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png
Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_30_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης