Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στερεύει ο αμερικανικός κουμπαράς για τον οπλισμό της Ουκρανίας - «Τα κεφάλαια μας τελειώνουν» δηλώνει με αγωνία ο Λευκός Οίκος

Στερεύει ο αμερικανικός κουμπαράς για τον οπλισμό της Ουκρανίας - «Τα κεφάλαια μας τελειώνουν» δηλώνει με αγωνία ο Λευκός Οίκος
Τα κεφάλαια για την Ουκρανία «μας τελειώνουν» διαμηνύει η κυβέρνηση Biden
Η διοίκηση του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden έχει σχεδόν εξαντλήσει τα κεφάλαια που έχει στη διάθεσή της για να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στις αρχές του Κιέβου, αλλά εξακολουθεί να συνεχίζει τις στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία.
Αυτό δήλωσε σε καθιερωμένη ενημέρωση της η αναπληρώτρια γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου, Sabrina Singh.
«Συνεχίζουμε να προμηθεύουμε την Ουκρανία με ό,τι μπορούμε, με βάση ό,τι έχει απομείνει από τα κεφάλαια υπό τις ειδικές προεδρικές εξουσίες. Μας τελειώνουν» τόνισε με αγωνία η εκπρόσωπος, σε μία απόπειρα του Λευκού Οίκου να πιέσει το Κογκρέσο για περαιτέρω αποστολή βοήθειας στο Κίεβο.
Έτσι, η Singh εξέφρασε τη βούληση του προέδρου των ΗΠΑ για έγκριση πρόσθετων κεφαλαίων για το Κίεβο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να συνεχίσουν να παρέχουν στην Ουκρανία ό,τι χρειάζεται στο πεδίο της μάχης».
Νωρίτερα, ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, είχε δηλώσει ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει ξοδέψει περίπου το 96% των κονδυλίων που είχαν προηγουμένως χορηγηθεί για να βοήθεια στην Ουκρανία.
Ο Σύμβουλος Αφαλείας του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η απουσία περαιτέρω σημαντικής βοήθειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης