Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή παραδοχή ήττας από Economist: Η Ρωσία νίκησε στην Ουκρανία – Η Δύση βρίσκεται σε σοκαριστικό λήθαργο

Ηχηρή παραδοχή ήττας από Economist: Η Ρωσία νίκησε στην Ουκρανία – Η Δύση βρίσκεται σε σοκαριστικό λήθαργο
H μοιρολατρία, ο εφησυχασμός και η σοκαριστική έλλειψη στρατηγικού οράματος παρεμποδίζουν τη Δύση να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, υποστηρίζει το Economist
Σχετικά Άρθρα
Η τρέχουσα κατάσταση γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία υποδηλώνει ότι η Ρωσία νικά λόγω της αναποφασιστικότητας των δυτικών συμμάχων του Κιέβου, υποστηρίζει το Economist σε μία ηχηρή παραδοχή ήττας για τη συλλογική Δύση.
«Η Δύση θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να απογοητεύσει τον κ. Putin.
Εάν το επέλεγε, θα μπορούσε να αναπτύξει βιομηχανικούς και οικονομικούς πόρους που θα θανάτωναν τη Ρωσία.
Ωστόσο, η μοιρολατρία, ο εφησυχασμός και η σοκαριστική έλλειψη στρατηγικού οράματος την παρεμποδίζουν, ειδικά την Ευρώπη.
Για χάρη της ίδιας καθώς και της Ουκρανίας, η Δύση χρειάζεται επειγόντως να ξυπνήσει από τον λήθαργό της», αναφέρει το άρθρο του The Economist.

Αξιομνημόνευτη η αντοχή της Ρωσίας

«Ο λόγος για τον οποίο μια νίκη του Putin είναι δυνατή είναι ότι η νίκη αφορά την αντοχή και όχι την κατάληψη εδάφους», επισημαίνει.
Εικάζει ότι η σύγκρουση μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αλλά η Ρωσία θα είναι σε καλύτερη θέση να συνεχίσει τον πόλεμο από την Ουκρανία, αφού αναπληρώσει το απόθεμα πυρομαχικών πυροβολικού της και αυξήσει την παραγωγή drone.
Το Economist σημειώνει ότι η Μόσχα μετέφερε με επιτυχία την οικονομία στο στρατιωτικό πεδίο, απέφυγε τη διάσπαση μεταξύ των ελίτ και την κοινωνική αναταραχή και συνεχίζει να λαμβάνει σημαντικό εισόδημα από το εμπόριο πετρελαίου, επειδή οι προσπάθειες της Δύσης να περιορίσουν την τιμή του απέτυχαν.
Κυριαρχεί σε συναλλαγές, που είναι μακριά από την εμβέλεια της Δύσης, συνεχίζει.

Σκοτεινή διάθεση στο Κίεβο

Υπό αυτές τις συνθήκες, «η διάθεση στο Κίεβο είναι πιο σκοτεινή», αναφέρει, σημειώνοντας ότι η υποστήριξη προς τον πρόεδρο Volodymyr Zelensky έχει βυθιστεί και η εσωτερική πολιτική μάχη έχει ενταθεί.
Ταυτόχρονα, ενώ η Δύση δηλώνει την ετοιμότητά της για μακροπρόθεσμη υποστήριξη προς την Ουκρανία, οι αμφιβολίες για τη λογική αυτής της προσέγγισης αυξάνονται. Η διαδικασία χορήγησης πρόσθετης στήριξης για το Κίεβο έχει σταματήσει, τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες, και οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ενδέχεται να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.
Το Economist αναφέρει ότι η Ευρώπη δεν προετοιμάζεται σοβαρά για μια πιθανή επιστροφή του Donald Trump, ο οποίος μπορεί να διχάσει τους συμμάχους της Ουκρανίας.

Η Ρωσία απειλεί ευθέως τη Δύση

Σύμφωνα με το έντυπο, το 2025, η κόπωση από τη σύγκρουση μπορεί να αυξηθεί σημαντικά και στη Ρωσία, αλλά δεν υπάρχει λόγος να ελπίζουμε στην κατάρρευση του καθεστώτος Putin.
Ως εκ τούτου, η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί ότι η Ρωσία και η ηγεσία της θα παραμείνουν «η κύρια μακροπρόθεσμη απειλή για την ασφάλειά της».
Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να μεταρρυθμίσουν την αμυντική τους δομή λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ρωσία θα επανεξοπλιστεί και οι δυνάμεις της θα έχουν σημαντική εμπειρία μάχης.
Το άρθρο υπογραμμίζει ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να διατηρήσουν την υποστήριξή τους στο Κίεβο, να αυξήσουν την παραγωγή όπλων τους και να παρέχουν στις ουκρανικές δυνάμεις σύγχρονα στρατιωτικά οχήματα.
Επιπλέον, το Economist θεωρεί απαραίτητο, η ΕΕ να δείξει μια αληθινή ετοιμότητα να δεχτεί την Ουκρανία, να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και να αποτρέψει τις υποτιθέμενες προσπάθειες της Ρωσίας να «σαμποτάρει τη μετατροπή της χώρας σε δυτική δημοκρατία».

economist_2.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης