Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Αποκαλύφθηκε των μυστήριο των ρατσιστών «γαλαζοαίματων» - Σοκ και πανικός στο παλάτι του Buckingham

Μεγάλη Βρετανία: Αποκαλύφθηκε των μυστήριο των ρατσιστών «γαλαζοαίματων» - Σοκ και πανικός στο παλάτι του Buckingham
Tα αγγλικά ταμπλόιντ μιλούν για «εκδίκηση» της Meghan...
Φως στο μυστήριο της Meghan Markle, συζύγου του πρίγκιπα Harry, και των δύο ρατσιστών «γαλαζοαίματων» που αναρωτήθηκαν τι χρώμα θα έχει το παιδί τους όταν θα γεννηθεί ρίχνει η ολλανδική έκδοση του βιβλίου «Endgame» - η οποία, βέβαια, αποσύρθηκε πάραυτα, αφού ο Ολλανδός εκδότης αναγκάστηκε να αποσύρει τα αντίτυπα από τα βιβλιοπωλεία.
Πιο αναλυτικά, πρόκειται για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ώρες στη Μεγάλη Βρετανία:
ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους Άγγλους δημοσιογράφους ανέφερε στην τηλεόραση τα ονόματα των δύο «ευγενών» που κατηγορούνται για ρατσισμό από τη Mhegan Markle στο βιβλίο που μόλις δημοσιεύτηκε από τον δημοσιογράφο Omid Scobie, «ανεπίσημο εκπρόσωπο» της Δούκισσας του Sussex.
Το πώς, βέβαια, αυτά τα ονόματα κατέληξαν στην ολλανδική έκδοση του τόμου παραμένει μυστήριο.
Στην αγγλική έκδοση και σε άλλες χώρες, ο Scobie λέει ότι λογόκρινε, για νομικούς λόγους, τις ταυτότητες των επίμαχων προσώπων που φέρεται να συζήτησαν το χρώμα του δέρματος του γιου του Harry και της Mhegan: μια συνομιλία που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια από τη δούκισσα κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της με την Oprah Winfrey - ωστόσο τα ονόματα αποκρύπτονταν.
Tο βράδυ της 29ης Νοεμβρίου, όμως, υπήρξε μια ανατροπή: ο Piers Morgan, ο διάσημος και αμφιλεγόμενος δημοσιογράφος που τώρα φιλοξενεί το πρόγραμμά του στο Talk TV, το δεξιό κανάλι, έσπασε το εμπάργκο που μέχρι τώρα ήταν σεβαστό από όλα τα βρετανικά μέσα.
«Δεν πιστεύω ότι έχουν γίνει ποτέ ρατσιστικά σχόλια από κανέναν στη βασιλική οικογένεια», είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος είναι ορκισμένος εχθρός της Meghan, προσθέτοντας:
Αλλά τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να ανακαλύπτουμε αν ειπώθηκαν ποτέ, ποιο ήταν το πλαίσιο και αν υπήρχε κάποια φυλετική διάκριση.
Στο δεν νομίζω ότι υπήρχε: οι ευγενείς που ονοματίζονται σε αυτό το βιβλίο είναι... ο βασιλιάς Κάρολος και η πριγκίπισσα Kate».
Ο Μorgan δεν αποκάλυψε απλώς τα ονόματα στην τηλεόραση, αλλά τα δημοσίευσε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου τον ακολουθούν σχεδόν 9 εκατομμύρια άνθρωποι: και από χθες το βράδυ η διαμάχη μαίνεται στο διαδίκτυο, επειδή η αποκάλυψη αφορά δύο πρόσωπα που κάθονται στο κορυφή της βασιλικής οικογένειας.
Το Παλάτι του Buckingham αυτή τη στιγμή «εξετάζει όλες τις επιλογές», χωρίς να αποκλείει τις νομικές ενέργειες.
Στο Endgame αναφέρεται ότι τα υποτιθέμενα ρατσιστικά σχόλια συζητήθηκαν σε ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της Meghan και του Καρόλου, και εκεί αναφέρονται τα ονόματα: αλλά ο Scobie μπορεί να είχε πρόσβαση σε αυτή την αλληλογραφία μόνο μέσω της Δούκισσας του Sussex.
Αυτός είναι ο λόγος που σήμερα το πρωί τα αγγλικά ταμπλόιντ μιλούν για «εκδίκηση» της Meghan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης