Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκάθαρο μήνυμα Ουγγαρίας για Ουκρανία: Ούτε ένταξη στην ΕΕ, ούτε ευρωπαϊκά χρήματα

Ξεκάθαρο μήνυμα Ουγγαρίας για Ουκρανία: Ούτε ένταξη στην ΕΕ, ούτε ευρωπαϊκά χρήματα
Η Ουκρανία δεν πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ και ακόμη δεν έχει αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας στην Υπερκαρπαθία, υποστηρίζει η Ουγγαρία
Η Ουγγαρία δεν θα εγκρίνει ούτε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ούτε τις τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό της Ένωσης για την αύξηση της οικονομικής βοήθειας προς το Κίεβο, λέει ο Gergely Gulyas, υπουργός του Γραφείου του Πρωθυπουργού της χώρας, Viktor Orban.
Ο Gulyas σημείωσε ότι επί του παρόντος συζητούνται δύο θέματα: η δυνατότητα έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και οι τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό της ΕΕ για την περίοδο 2024-2027, οι οποίες προβλέπουν την κατανομή επιπλέον 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία.
«Η ουγγρική κυβέρνηση δεν υποστηρίζει την υιοθέτηση αυτών των δύο μέτρων - ούτε τις τροπολογίες του προϋπολογισμού ούτε την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ», δήλωσε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι M1.
Ο Ούγγρος αξιωματούχος σημείωσε ότι θα προτιμούσε να απέχει από το να μιλήσει για το δικαίωμα veto της Ουγγαρίας, επειδή η ΕΕ «χρειάζεται κοινές αποφάσεις για τέτοια θέματα, ωστόσο, η ουγγρική κυβέρνηση δεν θα υποστηρίξει αυτές τις αποφάσεις».
Εξήγησε ότι η Ουκρανία δεν πληροί τα κριτήρια για ένταξη στην ΕΕ και ακόμη δεν έχει αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ουγγρικής μειονότητας στην Υπερκαρπαθία.
Όσον αφορά τις τροπολογίες του προϋπολογισμού της ΕΕ, η Βουδαπέστη τις θεωρεί «κακά μαθηματικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης