Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Ανταλλάγματα στο Ιράν προσφέρει η Σαουδική Αραβία για να σταματήσει ο πόλεμος στο Ισραήλ - Συνεργασία, επενδύσεις

Bloomberg: Ανταλλάγματα στο Ιράν προσφέρει η Σαουδική Αραβία για να σταματήσει ο πόλεμος στο Ισραήλ - Συνεργασία, επενδύσεις
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Σαουδάραβες έχουν προτείνει στην Τεχεράνη συνεργασία και επενδύσεις με την προϋπόθεση να μην τροφοδοτούν τη Hamas και να μην ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στον πόλεμο με το Ισραήλ
Ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο Ισραήλ - Hamas αναλαμβάνει η Σαουδική Αραβία, η οποία προσφέρει σοβαρά ανταλλάγματα στο Ιράν προκειμένου να σταματήσει να δυναμιτίζει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή για να μην κλιμακωθεί ο πόλεμος σε ολόκληρη την περιοχή.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Σαουδάραβες έχουν προτείνει στην Τεχεράνη συνεργασία και επενδύσεις με την προϋπόθεση να μην τροφοδοτούν τη Hamas και να μην ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» στον πόλεμο με το Ισραήλ.
Το Bloomberg, επικαλούμενο Άραβες και δυτικούς αξιωματούχους που γνωρίζουν το θέμα, υποστηρίζει ότι η πρόταση έχει παραδοθεί άμεσα και με πολλαπλά μέσα πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο ιρανός πρόεδρος Ebrahim Raisi συναντήθηκε με τον Σαουδάραβα διάδοχο bin Salman στη διάσκεψη της Γάζας στο Ριάντ.

Οι Σαουδάραβες εμφανίζονται ανήσυχοι για την κλιμάκωση του πολέμου στην περιοχή, όταν θα λήξει η εκεχειρία και ανησυχούν ιδιαίτερα για τις ενέργειες των ανταρτών Houthis εναντίον πλοίων ιδιοκτησίας Ισραήλ κοντά στη σαουδαραβική ακτογραμμή.
Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg, ο Raisi προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής του Ριάντ προκειμένου να συζητηθεί ο ορατός πλέον κίνδυνος, ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas να μετατραπεί σε μια γενικευμένη περιφερειακή σύγκρουση.
Το Bloomberg είπε ότι δεν έλαβε καμία επίσημη απάντηση για το θέμα από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας και την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσιγκτον.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης