Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής περίμενε 4 ημέρες για να εμφανιστούν οι Ουκρανοί και τους σκότωσε όλους μέσα σε λίγα λεπτά

Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής περίμενε 4 ημέρες για να εμφανιστούν οι Ουκρανοί και τους σκότωσε όλους μέσα σε λίγα λεπτά
Ο πόλεμος των ελεύθερων σκοπευτών στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας
Οι μονομαχίες ελεύθερων σκοπευτών στο πεδίο μάχης Ρωσίας-Ουκρανίας φαίνεται ότι μόλις κλιμακώθηκαν.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι σκοπευτές της εξολόθρευσαν ένα ολόκληρο τάγμα φέτος.
Ένας Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής σκότωσε τους στόχους του μετά από τέσσερις ημέρες αναμονής.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (RuMoD) δημοσίευσε βίντεο, που δείχνει είτε μοναχικούς ελεύθερους σκοπευτές είτε ζευγάρια sniper να βάλλουν εναντίον στόχων μεγάλων αποστάσεων.
Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει και τα τρία χαρακτηριστικά που φυσικά εξασφαλίζουν πολλές ανταλλαγές πυρών σκοπευτών.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν χερσαίο πόλεμο που συνεχίζεται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, περιλαμβάνει τον έλεγχο του εδάφους ως σημαντικό στρατηγικό στόχο και έχει επίσης μάχες χαρακωμάτων και πυροβολικού.
Ο Ρώσος ελεύθερος σκοπευτής περίμενε τέσσερις μέρες για τον στόχο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του RIA Novosti, ένας Ρώσος εθελοντής ελεύθερος σκοπευτής με το διακριτικό κλήσης «Skull» (Νεκροκεφαλή) πέρασε τέσσερις ημέρες σε ενέδρα και τελικά «εξάλειψε τον εχθρό με μια βολή».
Ένα βίντεο διάρκειας 22 δευτερολέπτων στο RIA Novosti δείχνει τη δράση του ελεύθερου σκοπευτή.
Το όπλο πυροβολεί και η σφαίρα φαίνεται να ταξιδεύει για λίγο  από την επάνω αριστερή πλευρά της οθόνης.
Το κεφάλι του Ουκρανού στρατιώτη εξαφανίζεται αμέσως - ή κατεβαίνει.
Ο ήχος καταγράφει επίσης το μπουλόνι να οπλίζεται για τον επόμενο γύρο.
Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί σε άλλο στόχο, αυτή τη φορά από ξαπλωμένη θέση.
Η σφαίρα χτυπά πιθανώς ένα κεφάλι, κρυμμένο πίσω από κλαδιά και κλαδιά.
«Για τέσσερις ημέρες, ο Skull περίμενε υπομονετικά τον μαχητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων να δείξει το κεφάλι του πίσω από τα κλαδιά.
Ο Ρώσος μαχητής χρειάστηκε κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα για να κλειδώσει τον στόχο και να πυροβολήσει», προσθέτει το δημοσίευμα του RIA Novosti.

sniper_1.JPG

Κινηματογραφικές σκηνές στο πεδίο της μάχης

Στις 24 Νοεμβρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφόρησε ένα video ενός Ρώσου στρατιώτη με έναν ελεύθερο σκοπευτή τύπου bullpup να στοχεύει γενικά και ένα UAV να πετάει από πάνω.
Μετακινείται με τον συνάδελφό του, ο οποίος είναι οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι και το δίδυμο αρχίζει να επιτηρεί για στόχους.
Μια προβολή θερμικής εικόνας δείχνει δύο άτομα να κινούνται σε απόσταση, με το ένα να φαίνεται να πλήττεται.
Στη συνέχεια, το ζευγάρι αλλάζει γρήγορα θέσεις.
Ένα άλλο ζεύγος ελεύθερων σκοπευτών φαίνεται μέσα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο (δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι τα προηγούμενα), να πυροβολεί σε όρθια θέση από έναν γκρεμισμένο τοίχο και τα πυροβόλα όπλα να στηρίζονται σε τρίποδα.
Τρεις βολές εκτοξεύονται από διαφορετικές θέσεις και μέρη του κτιρίου, αλλά το βίντεο του ιχνηλάτη δεν δείχνει οριστικά έναν στρατιώτη να πλήττεται
Αυτοί οι ελεύθεροι σκοπευτές παρείχαν υποστήριξη σε μια Ταξιαρχία Πεζοναυτών κοντά στο Ugledar, αλλά είχαν εξαλείψει «σχεδόν ένα ολόκληρο εχθρικό τάγμα» από τον Φεβρουάριο 2023. Ένα τάγμα έχει περίπου 600 με 800 στρατιώτες, γράφουν οι Eurasian Times.
Το τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή που χρησιμοποιείται εδώ είναι διαφορετικό από αυτό που φαίνεται στο βίντεο της 19ης Δεκεμβρίου. Είναι πιθανώς ένα Lobaev Arms LAR-10. Αλλά η μάρκα δεν μπορεί να προσδιοριστεί οριστικά και παραμένει ασαφής.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το RIA Novosti ανέφερε επίσης ότι Ρώσοι ελεύθεροι σκοπευτές έλαβαν μια νέα παρτίδα υψηλής ακρίβειας BespokeGun Raptor Tactical που εκτοξεύει βολή 0,338 Lapua Magnum.
Αυτό είναι για χρήση στη «βορειοδυτική στρατιωτική ζώνη».

Εχθρός προ των πυλών

Τα γεγονότα αυτά θυμίζουν αμέσως το πολεμικό δράμα του 2001 «Enemy at the Gates» (Εχθρός προ των πυλών).
Αυτή η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία ενός διάσημου Ρώσου ελεύθερου σκοπευτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, του Vasily Zaytsev ο οποίος σκοτώνει τον αντίστοιχο Γερμανό ομόλογό του. Ένα θέμα που τρέχει σε όλη την ταινία είναι για την ατελείωτη αναμονή του μοναχικού ελεύθερου σκοπευτή και την παρακολούθηση μέσα από τα τουφέκια.
Οι ενέργειες του Zaytsev κατά τη διάρκεια της μάχης του Stalingrad τον έκαναν μια εικόνα που αντιπροσωπεύει τον κλασικό ελεύθερο σκοπευτή στη λαϊκή κουλτούρα και τη γενική στρατιωτική λαογραφία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης