Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu προς Βlinken: Έχω ορκιστεί να εξαφανίσω τη Hamas, δεν μας σταματά τίποτε

Netanyahu προς Βlinken: Έχω ορκιστεί να εξαφανίσω τη Hamas, δεν μας σταματά τίποτε
Nα προστατευτούν οι πολίτες στη Γάζα, ζήτησε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Antony Blinken
«Μόλις ολοκλήρωσα μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken, λίγο αφότου οι δολοφόνοι της Χαμάς δολοφόνησαν ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Benjamin Netanyahu.
Όπως επισημαίνει στην ανάρτησή του: «Του είπα ότι είναι η ίδια Hamas που διέπραξε τη φρικτή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και η ίδια Hamas που προσπαθεί να μας δολοφονήσει παντού.
Του είπα πως έχουμε ορκιστεί, ότι έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Hamas.
Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε τρεις στόχους: Την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την ολοκληρωτική εξάλειψη της Hamas και την διασφάλιση ότι καμιά άλλη παρόμοια απειλή δεν θα έρθει ποτέ ξανά από την Γάζα»

Blinken προς Netanyahu: Nα προστατευτούν οι πολίτες στη Γάζα

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και εγώ συζητήσαμε τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των εναπομεινάντων ομήρων και την επιτάχυνση της παράδοσης σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Τόνισα την ανάγκη να λάβει το Ισραήλ κάθε δυνατό μέτρο για να προστατευτούν οι πολίτες», ανάφερε από την πλευρά του, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Antony Blinken.
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Antony Blinken από την πλευρά του ζήτησε σήμερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin «να προστατεύσει τους πολίτες» στον νότιο τομέα της Λωρίδας της Γάζας αν η ανακωχή με την Hamas λάβει τέλος και επαναληφθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Κατά την συνάντησή τους στο Ισραήλ σήμερα το πρωί, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών «επεσήμανε την ανάγκη κάλυψης των ανθρωπιστικών αναγκών και της προστασίας των πολιτών στην νότια Γάζα πριν από κάθε στρατιωτική επιχείρηση», σύμφωνα με ανακοίνωση του State Department.
Ο Antony Blinken ζήτησε επίσης από την ισραηλινή δικαιοσύνη να λάβει άμεσα μέτρα για «τους εξτρεμιστές εποίκους που διαπράττουν βιαιότητες κατά των Παλαιστινίων στην (κατεχόμενη) Δυτική Οχθη».
Ο κ. Blinken επανέλαβε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν αφοσιωμένες σε απτά βήματα για την προώθηση ενός παλαιστινιακού κράτους που ζει με ειρήνη, ελευθερία και ασφάλεια δίπλα στο Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης