Τελευταία Νέα
Διεθνή

Larry Johnson (πρώην CIA): Η δηλητηρίαση της συζύγου του Budanov έχει στόχο την εκδίωξη του Zaluzhny από τον ουκρανικό στρατό

Larry Johnson (πρώην CIA): Η δηλητηρίαση της συζύγου του Budanov έχει στόχο την εκδίωξη του Zaluzhny από τον ουκρανικό στρατό
Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Zaluzhny στο στόχαστρο του Zelensky
Η Marianna Budanova, σύζυγος του επικεφαλής της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του ουκρανικού στρατού, Kyrylo Budanov, αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από συμπτώματα δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα, με τις αρχές να ερευνούν την υπόθεση.
Εκτός από την Budanova, αρκετά στελέχη της Διεύθυνσης Πληροφοριών έχουν επίσης συμπτώματα δηλητηρίασης.
Η πρόσφατη επίθεση με δηλητήριο στη σύζυγο του αρχηγού των Στρατιωτικών Πληροφοριών της Ουκρανίας, Budanova είναι αληθινή είπε στο Sputnik ο Larry Johnson απόστρατος αξιωματικός των πληροφοριών της CIA και στέλεχος του State Department.
Πρόσθεσε ότι υπάρχουν «πολλοί άνθρωποι και οργανώσεις με κίνητρα».
Ο εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας Andriy Yusov επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι η 30χρονη σύζυγος του αρχηγού των ουκρανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, Kyrylo Budanov, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε θεραπεία για δηλητηρίαση και τώρα έχει «ήπια» συμπτώματα. Δεν διευκρίνισε το χρονοδιάγραμμα ή τις συνθήκες της ύποπτης επίθεσης με δηλητηρίαση.
«Φυσικά, τα ουκρανικά ΜΜΕ κατηγόρησαν αμέσως τους Ρώσους για αυτήν την άθλια πράξη, υποστηρίζοντας ότι ήταν εκδίκηση για τον ρόλο του Budanov στη δολοφονία Ρώσων, μεταξύ των οποίων ήταν ένας δημοσιογράφος και η Daria Dugina», σημείωσε ο Larry Johnson.
Ωστόσο κάποιοι κοιτούν προς τον Valery Zaluzhny, επειδή ο Budanov είναι ύποπτος ότι βρίσκεται πίσω από τον πρόσφατο θάνατο με χειροβομβίδα του στενού συνεργάτη του Ουκρανού αρχιστρατήγου», εικάζει ο Αμερικανός ειδικός.
Σύμφωνα με τον Johnson, η στόχευση της Budanova έχει «σκηνοθετηθεί για να εμπλέξει τον Zaluzhny με απώτερο στόχο την εκδίωξή του από τον ουκρανικό στρατό».
Ο Αμερικανός ειδικός εκτιμά ότι μαίνεται μάχη κορυφής στην ουκρανική ιεραρχίας, όπου κυριαρχεί ο φόβος και η παράνοια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης