Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διπλωματικός πόλεμος Ισραήλ - Ισπανίας - Νέα επίθεση Sanchez, ανακαλείται η Ισραηλινή πρέσβυς

Διπλωματικός πόλεμος Ισραήλ - Ισπανίας - Νέα επίθεση Sanchez, ανακαλείται η Ισραηλινή πρέσβυς
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, αμφισβήτησε εκ νέου την αντίδραση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς
Σχετικά Άρθρα
Την οργή του Ισραήλ προκάλεσαν οι νέες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ισπανίας Pedro Sanchez για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.
Ειδικότερα, το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί "για διαβουλεύσεις" την πρέσβειρά του στην Ισπανία, μετά τις «σκανδαλώδεις» δηλώσεις του πρωθυπουργού Pedro Sanchez.
«Λόγω των σκανδαλωδών δηλώσεων του Ισπανού πρωθυπουργού, ο οποίος επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς, αποφάσισα να ανακαλέσω τη Ισραηλινή πρέσβειρα στην Ισπανία» odica Radian-Gornon για «διαβουλεύσεις» στην Ιερουσαλήμ, εξήγησε με ανάρτηση στο Χ ο Eli Cohen.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sánchez, αμφισβήτησε εκ νέου την αντίδραση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, λέγοντας ότι έχει "πραγματικές αμφιβολίες" για το αν η χώρα συμμορφώνεται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην επίθεσή της στη Γάζα.
Οι τελευταίες παρατηρήσεις του Sánchez έρχονται μια εβδομάδα αφότου προκάλεσε διπλωματική διαμάχη χρησιμοποιώντας μια επίσκεψη στο Ισραήλ για να το παροτρύνει να επανεξετάσει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι η απάντησή του στις θηριωδίες δεν θα μπορούσε να "συνεπάγεται το θάνατο αθώων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών", σημειώνει ο Guardian.

Ισχυρές αμφιβολίες για την τήρηση του διεθνούς δικαίου

Μιλώντας στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Ισπανίας TVE το πρωί της Πέμπτης, ο Sánchez επανέλαβε την καταδίκη του για τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δήλωσε ότι "οι φιλικές χώρες πρέπει πραγματικά να είναι σε θέση να λένε πράγματα η μία στην άλλη".
"Έχουμε πει από την αρχή ότι αυτό που έκανε η Χαμάς στο Ισραήλ είναι απολύτως αποτρόπαιο και αποτρόπαιο", είπε, προσθέτοντας ότι παρακολούθησε 20 λεπτά "πολύ σκληρού" υλικού από τις επιθέσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu.
"Έχουμε επίσης πάντα δείξει δημόσια τη δέσμευσή μας ότι η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατάει αμέσως και χωρίς κανέναν απολύτως όρο", είπε ο Sánchez.
"Αλλά πρέπει να πούμε στο Ισραήλ, με την ίδια πεποίθηση, ότι οι ενέργειές του πρέπει να βασίζονται στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Αλλά με τις εικόνες που βλέπουμε και τον αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων -ιδιαίτερα των αγοριών και των κοριτσιών- που σκοτώνονται, έχω ειλικρινείς αμφιβολίες ότι συμμορφώνονται με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης