Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρή απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στον πρόεδρο του Ισραήλ: Απαγορεύεται να απαντάς στον τρόμο με τρόμο

Ηχηρή απάντηση του Πάπα Φραγκίσκου στον πρόεδρο του Ισραήλ: Απαγορεύεται να απαντάς στον τρόμο με τρόμο
«Οι υπεύθυνοι για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να λογοδοτήσουν, αλλά όχι οι άμαχοι στη Γάζα» διαμηνύει ο Πάπας Φραγκίσκος
Σχετικά Άρθρα
Ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να διαμήνυσε στον Ισραηλινό Πρόεδρο Isaac Herzog ότι «απαγορεύεται να απαντάς στον τρόμο με τρόμο» σε μια ιδιωτική τηλεφωνική τους επικοινωνία, όπως αποκάλυψε η Washington Post.
Ο Herzog διαμαρτυρήθηκε στον ισχυρισμό του Πάπα -σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που γνωρίζει τις λεπτομέρειες- και επανέλαβε τη θέση του Ισραήλ ότι διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
Ωστόσο, ο Φραγκίσκος δεν άφησε τον ισχυρισμό του Ισραηλινού αξιωματούχου αναπάντητο τονίζοντας πως οι υπεύθυνοι για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να λογοδοτήσουν, αλλά όχι οι άμαχοι στη Γάζα.
Το Γραφείο του προέδρου του Ισραήλ αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, το Βατικανό βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο της προσοχής, καθώς Παλαιστίνιοι που συναντήθηκαν με τον Πάπα μετέφεραν ότι περιέγραψε τον πόλεμο του Ισραήλ με τη Hamas στη Γάζα ως «γενοκτονία».
Εντούτοις, ο εκπρόσωπος του Βατικανού δεν επιβεβαίωσε, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν γνωρίζει» κατά πόσο ο Πάπας «χρησιμοποίησε μια τέτοια λέξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης