Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντρομο το ΝΑΤΟ παραδέχεται την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά των αμερικανικών όπλων

Έντρομο το ΝΑΤΟ παραδέχεται την αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου κατά των αμερικανικών όπλων
Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και την ικανότητά τους να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις πολεμικές επιχειρήσεις
Το ΝΑΤΟ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και εκφράζει πλέον ανοικτά την ανησυχία του για την αποτελεσματικότητα των αμερικανικών κατευθυνόμενων πυραύλων HIMARS και βλημάτων Excalibur.
Ο κύριος λόγος είναι η επιρροή των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (EW), τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων πυρομαχικών.
Το Πεντάγωνο έχει ήδη ανακοινώσει την προσπάθεια του για βελτιστοποίηση των συστημάτων, στόχος των οποίων είναι η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που μπορούν να παρακάμψουν τις επιπτώσεις του ηλεκτρονικού πολέμου. 
Μια ανάλυση που διεξήχθη από το αμερικανικό στρατιωτικό τμήμα δείχνει ότι μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή Avdeevka διαμαρτύρονται ιδιαίτερα συχνά για τις συνέπειες από το ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο.
Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την υψηλή αποτελεσματικότητα των ρωσικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και την ικανότητά τους να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Έτσι, τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν γίνει ένας από τους στόχους προτεραιότητας για τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Αποτελούν σοβαρή απειλή για τη χρήση σύγχρονων κατευθυνόμενων πυραύλων και βλημάτων, ωστόσο, λόγω της μεγάλης εμβέλειας τέτοιων συστημάτων, τα ουκρανικά όπλα δεν αποτελούν απειλή για εκείνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης