Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη Βρετανία: Καταρρέουν δημοσκοπικά οι Tories - Aρνητικό ρεκόρ για τον Rishi Sunak

Μεγάλη Βρετανία: Καταρρέουν δημοσκοπικά οι Tories - Aρνητικό ρεκόρ για τον Rishi Sunak
Οι Tories επιστρέφουν σε χαμηλά εποχής Truss στις δημοσκοπήσεις
Στη Μεγάλη Βρετανία οι Τόρηδες έπεσαν στα χαμηλά ποσοστά που είχαν μετά τη Liz Truss στις δημοσκοπήσεις κάτι που αποτελεί οπισθοδρόμηση για τον Rishi Sunak.
Μια νέα έρευνα της Savanta που διεξήχθη μεταξύ 24 και 26 Νοεμβρίου στον απόηχο της δήλωσης προϋπολογισμού του φθινοπώρου έθεσε τους Εργατικούς στο 44% και τους Συντηρητικούς στο 26%, εξασφαλίζοντας στον Keir Starmer ένα συνολικό προβάδισμα 18 μονάδων.
Οι Εργατικοί παρέμειναν αμετάβλητοι σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας που διεξήχθη μεταξύ 17 και 19 Νοεμβρίου, αλλά οι Τόρηδες έπεσαν κατά μία μονάδα.
Είναι το χαμηλότερο ποσοστό των Tories που έχει καταγραφεί από τον Σεπτέμβριο και το από κοινού χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τότε που η Truss έφυγε από την Downing Street τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.



Ο Chris Hopkins, διευθυντής πολιτικών ερευνών στη Savanta, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter): «Η αλλαγή από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση είναι ελάχιστη, αλλά αυτό είναι το χαμηλότερο ποσοστό ψήφων των Συντηρητικών που έχουμε καταγράψει από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Για να δώσουμε το πλαίσιο, δεν έχει υπάρξει χαμηλότερο από το 26% από την τελική δημοσκόπηση της θητείας της Truss».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης