Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Μολδαβία – Ζητά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Υπερδνειστερία

Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Μολδαβία – Ζητά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από την Υπερδνειστερία
Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εισήχθησαν στη ζώνη σύγκρουσης της Υπερδνειστερίας μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Μολδαβία, στις 21 Ιουλίου 1992, για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην περιοχή αυτή
Η αντιπροσωπεία της Μολδαβίας στην ετήσια υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα Σκόπια θα ζητήσει από τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Υπερδνειστερία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της χώρας Nicolae Popescu.
«Επιβεβαίωσα την ανάγκη για άνευ όρων αποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το έδαφός μας, για να δημιουργηθούν έτσι ευνοϊκές συνθήκες για μια αποκλειστικά ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης της Υπερδνειστερίας», σημείωσε ο Popescu.
Νωρίτερα, είπε ότι θα πραγματοποιήσει αρκετές διμερείς συναντήσεις με ομολόγους της ΕΕ πριν από την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει πλήρη υποστήριξη για τα επόμενα στάδια της ένταξης της Μολδαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ρωσική δύναμη στην Υπερδνειστερία

Ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις εισήχθησαν στη ζώνη σύγκρουσης της Υπερδνειστερίας μετά την υπογραφή συμφωνίας με τη Μολδαβία, στις 21 Ιουλίου 1992, για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην περιοχή αυτή. Αυτό κατέστησε δυνατό να σταματήσουν οι εχθροπραξίες μεταξύ της αστυνομίας της Μολδαβίας και της πολιτοφυλακής της Υπερδνειστερίας.
Σήμερα, διατηρούν την ειρήνη στον ποταμό Δνείστερο, μαζί με ειρηνευτικές δυνάμεις από τη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία.
Επιπλέον, υπάρχει μια επιχειρησιακή ομάδα περίπου 1.000 Ρώσων στρατιωτών στην περιοχή, επιφορτισμένη με τη διασφάλιση της ασφάλειας των αποθηκών στην Cobasna που περιέχουν περισσότερους από 20.000 τόνους πυρομαχικών τα οποία είχαν αποθηκευτεί εκεί μετά την αποχώρηση των σοβιετικών στρατευμάτων από τις ευρωπαϊκές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης