Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προκαλεί η Φινλανδία – Έστησε διπλό φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία και έκλεισε όλα τα περάσματα

Προκαλεί η Φινλανδία – Έστησε διπλό φράχτη στα σύνορα με τη Ρωσία και έκλεισε όλα τα περάσματα
Δρακόντεια μέτρα από τις φινλανδικές αρχές που προχωρούν σε κινήσεις εχθρικές προς τη Ρωσία
Κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση στα σύνορα με τη Ρωσία οι φινλανδικές αρχές.
Εγκατέστησαν διπλούς ενισχυμένους φράχτες στα σύνορα με τη Ρωσία, κατά μήκος των οποίων όλες οι συνοριακές διελεύσεις παραμένουν κλειστές, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yle, επικαλούμενο τον αντισυνταγματάρχη Jukka Lukkari, Αναπληρωτή Διοικητή της Συνοριακής Φρουράς της Νοτιοανατολικής Φινλανδίας.
«Αυτή τη στιγμή οι συνοριακοί σταθμοί είναι κλειστοί.
Έχουν στηθεί φραγμοί τόσο στα σύνορα, όσο και στην ενδοχώρα.
Εάν φτάσουν μετανάστες, θα τους κατευθύνουμε εκεί όπου μπορούν να εισέλθουν νόμιμα στη Φινλανδία», είπε.

Δρακόντεια μέτρα στα σύνορα

Ο Lukkari πρόσθεσε ότι εάν οι άνθρωποι πλησιάσουν τα σύνορα από τη ρωσική πλευρά, η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά θα τους «δείξει το δρόμο», αλλά εάν είναι «σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση», οι συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι «να κάνουν το καθήκον τους και να τους μεταφέρουν τους στη φινλανδική πλευρά».
Ο Lukkari είπε ότι οι Φινλανδοί συνοριοφύλακες και οι συνάδελφοί τους από τη Frontex, την υπηρεσία ελέγχου των συνόρων της ΕΕ, είχαν ήδη «εστιάσει σε σημαντικά τμήματα» των συνόρων.
Σημείωσε ότι σε περίπτωση απόπειρας παραβίασης των συνόρων, οι δυνάμεις ασφαλείας θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να «κρατήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο, να οδηγήσουν τους μετανάστες μακριά και να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες».
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 18ης Νοεμβρίου, η Φινλανδία έκλεισε τέσσερα σημεία ελέγχου στα ανατολικά σύνορά της με τη Ρωσία: Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra και Niiral.
Σύμφωνα με τον Φιλανδό πρωθυπουργό, Petteri Orpo, οι αρχές ανταποκρίνονται στην πρόσφατη αύξηση του αριθμού των «υπηκόων τρίτων χωρών» που φτάνουν στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας.
Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της Φινλανδίας Mari Rantanen, η απόφαση θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 18 Φεβρουαρίου 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης