Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία στον OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Συμφωνία στον OPEC+ για μείωση της παραγωγής πετρελαίου
H Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία κατά 0,5 εκατομμύριο βαρέλια

Σε κοινή θέση σχετικά με τη μείωση της παραγωγής αργού πετρελαίου κατέληξε ο OPEC+, ανέφεραν δύο καλά πληροφορημένες πηγές του Reuters.
H Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα και η Ρωσία κατά 0,5 εκατ. βαρέλια.
Το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,6% στα 79,08 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύεται 1,3% στα 83,98 δολλ. το βαρέλι.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σε προκαταρκτική συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου έχουν καταλήξει τα μέλη του OPEC+ που συνεδριάζουν σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, με τις πηγές να κάνουν λόγο για  μείωση τουλάχιστον ενός εκατ. βαρελιών ανά ημέρα. 
Ο OPEC+ δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για το μέγεθος των περικοπών, αλλά δύο πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι αυτές θα κυμανθούν από 1 εκατ. έως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Το πετρελαϊκό καρτέλ υλοποιεί ήδη προηγούμενες αποφάσεις του για περικοπές ύψους περίπου 5 εκατ. βαρελιών την ημέρα, ήτοι το 5% περίπου της παγκόσμιας ζήτησης.
Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του OPEC+ παράγουν περίπου 43 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πάνω από το 40% της παγκόσμιας προσφοράς. 


www.bankingnews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης