Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον πληθωρισμό - O DAX +0,4%, ράλι +9% τον Νοέμβριο

Ήπια κέρδη στις ευρωπαϊκές αγορές μετά τον πληθωρισμό - O DAX +0,4%, ράλι +9% τον Νοέμβριο
Σε προκαταρκτική συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου έχουν καταλήξει τα μέλη του OPEC+
(upd) Ήπια άνοδο σημειώνουν οι ευρωπαϊκές αγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,4% στις 16.198 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,4% στις 7.416 μονάδες
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 βρέθηκε στις 7.271 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,1%.
Στο Μιλάνο, ο δείκτης FTSE MIB ενισχύεται 0,1% στις 29.708.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 10.068 μονάδες.
Οριακές μεταβολές καταγράφουν τα futures των δεικτών της Wall Street.
Οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν έναν καλό Νοέμβριο, με τον γερμανικό DAX να σημειώνει άνοδο άνω του 9%, καθώς η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ενίσχυσε τη συζήτηση ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει τελειώσει με τις επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων.

Στο 2,4% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2023

Στο 2,4% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο του 2023, από 2,9% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Νοέμβριο (6,9%, έναντι 7,4% τον Οκτώβριο), ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (4,0%, έναντι 4,6% τον Οκτώβριο). ), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (2,9%, έναντι 3,5% τον Οκτώβριο) και ενέργεια (-11,5%, έναντι -11,2% τον Οκτώβριο).
Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός του Νοεμβρίου αναμένεται να ανέλθει στο 3%, από 3,8% τον Οκτώβριο

Κέρδη στο πετρέλαιο - Προκαταρκτική συμφωνία στον OPEC+

Σε προκαταρκτική συμφωνία για μείωση της παραγωγής πετρελαίου έχουν καταλήξει τα μέλη του OPEC+ που συνεδριάζουν σήμερα, όπως μεταδίδει το Reuters, με τις πηγές να κάνουν λόγο για  μείωση τουλάχιστον ενός εκατ. βαρελιών ανά ημέρα. 
Ο OPEC+ δεν έχει καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για το μέγεθος των περικοπών, αλλά δύο πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο ότι αυτές θα κυμανθούν από 1 εκατ. έως 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το πρώτο τρίμηνο του 2024.
Το πετρελαϊκό καρτέλ υλοποιεί ήδη προηγούμενες αποφάσεις του για περικοπές ύψους περίπου 5 εκατ. βαρελιών την ημέρα, ήτοι το 5% περίπου της παγκόσμιας ζήτησης.
Η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και άλλα μέλη του OPEC+ παράγουν περίπου 43 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πάνω από το 40% της παγκόσμιας προσφοράς. 
Το αργό πετρέλαιο περιορίζει την άνοδο στο +0,8% και τα 78,47 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent ενισχύεται 0,8% στα 83,5 δολλ. το βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης