Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Όπως στο Star Wars - Τα νέα ρωσικά όπλα προκαλούν σοκ στις ΗΠΑ

Newsweek: Όπως στο Star Wars - Τα νέα ρωσικά όπλα προκαλούν σοκ στις ΗΠΑ
Η Ρωσία δημιούργησε μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη για το μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57
Ο Αμερικανός στρατιωτικός ειδικός Guy McCardle έμεινε έκπληκτος από τις δυνατότητες των ρωσικών μίνι drones, γράφει το περιοδικό Newsweek.
Η Ρωσία δημιούργησε μίνι μη επανδρωμένα αεροσκάφη για το μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 τα οποία τα μεταφέρει στο σκάφος και τα καθοδηγεί για επιθετικές επιχειρήσεις.
Το Su-57 είναι ικανό να έχει ταχύτητες έως δύο Mach.
Θεωρητικά, η εκτόξευση ενός drone με τόσο μεγάλη ταχύτητα θα το κατέστρεφε λόγω αναταράξεων» τόνισε ο McCardle.
Ο ειδικός παραδέχτηκε ότι όταν είδε για πρώτη φορά ρωσικά άρθρα για mini-drones, του φάνηκαν σαν προπαγάνδα στο πνεύμα του Star Wars.
Ωστόσο, επανεξέτασε τη θέση του όταν έμαθε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εργάζονταν επίσης σε ένα παρόμοιο έργο, αλλά απέτυχε.
«Πιστεύω ότι οι αναφορές των ρώσων είναι αρκετά εύλογες», παραδέχτηκε ο ειδικός Guy McCardle.
Το Newsweek σημειώνει ότι η Ρωσία έχει πάρει μαθήματα από την εμπειρία του εχθρού και αυξάνει ενεργά την παραγωγή των δικών της UAV.
Τον Απρίλιο του 2021, μια πηγή στη βιομηχανία αεροσκαφών ανέφερε ότι το Su-57 θα τροποποιηθεί ώστε να φέρει και να καθοδηγεί μια ομάδα μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.
Το Su-57 είναι ένα μαχητικό πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς. Δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες stealth και προηγμένα ηλεκτρονικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης