Τελευταία Νέα
Διεθνή

Igor Kovalev (Σχολή Παγκόσμιας Οικονομίας): Ο Jens Stoltenberg παραπλανά δεν θα δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ

Igor Kovalev (Σχολή Παγκόσμιας Οικονομίας): Ο Jens Stoltenberg παραπλανά δεν θα δεχθεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ
Yποσχέσεις δίνονται στο Κίεβο μόνο και μόνο για να συνεχίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία
Το ΝΑΤΟ δεν έχει πραγματικά σχέδια για την ένταξη της Ουκρανίας στην Συμμαχία και υποσχέσεις δίνονται στο Κίεβο μόνο και μόνο για να συνεχίσει την αντιπαράθεση με τη Ρωσία, τόνισε ο Igor Kovalev, πρώτος Αναπληρωτής Κοσμήτορας της Σχολής Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνούς Πολιτικής
Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg δήλωσε ότι δεν ήταν έτοιμος να προβλέψει τις αποφάσεις της επερχόμενης συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο του 2024 σχετικά με την ένταξη της Ουκρανίας.
Η πλήρης ένταξη είναι αδύνατη κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης σύγκρουσης, σημείωσε.
Μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, ο Jens Stoltenberg ανακοίνωσε την παροχή συστάσεων στην Ουκρανία για την πορεία της ένταξης στο ΝΑΤΟ.
Οι συστάσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ενίσχυση των αρχών του κράτους δικαίου, την υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων.
«Δεν πίστευαν και δεν πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ.
Ήταν μια υπόσχεση που κανείς δεν επρόκειτο να τηρήσει...
Η Ουκρανία χρησιμοποιείται ως αναλώσιμο υλικό για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία» τόνισε ο Igor Kovalev.
Πρόσθεσε ότι δεν άκουσε κανέναν σοβαρό αναλυτή να λέει ότι η είσοδος της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν αναπόφευκτη, παρά την «τρομερή διαφθορά» στη χώρα, τη συνεχιζόμενη σύγκρουση, τη μη συμμόρφωση του στρατού με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και άλλα παρόμοια εμπόδια.
«Θα κρατούν το καρότο μπροστά στη μύτη του γαϊδάρου όσο χρειαστεί.
Επιπλέον, για τη συλλογική Δύση, η σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας είναι ευεργετική - πιστεύουν ότι αυτή η σύγκρουση αποδυναμώνει τη Ρωσία και είναι έτοιμοι να υποστηρίξουν αυτήν τη σύγκρουση έως τον τελευταίο Ουκρανό», πρόσθεσε ο Igor Kovalev.
Η συμμαχία μπορεί να τροφοδοτήσει την ψευδαίσθηση της αναπόφευκτης ένταξης της Ουκρανίας συνεχίζοντας τις υποσχέσεις προς το Κίεβο, τις προμήθειες εξοπλισμού και άλλα. Κατά τη γνώμη του Igor Kovalev, περαιτέρω δηλώσεις από τη Δύση θα αλλάξουν ανάλογα με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης