Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Κίνας: Χωρίς παλαιστινιακό κράτος δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη στη Μέση Ανατολή

Βαρυσήμαντη παρέμβαση Κίνας: Χωρίς παλαιστινιακό κράτος δεν θα υπάρξει ποτέ ειρήνη στη Μέση Ανατολή
«Το δίκαιο του παλαιστινιακού ζητήματος βρίσκεται στο ότι η λύση των δύο κρατών είναι αναντικατάστατη» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών
Είναι αδύνατο να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, αν δεν γίνει σεβαστό το δικαίωμα της Παλαιστίνης να έχει κράτος, επομένως οποιεσδήποτε συμφωνίες με το Ισραήλ που αποσκοπούν στην επίλυση της σύγκρουσης θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των Παλαιστινίων, δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi.
«Το δίκαιο του παλαιστινιακού ζητήματος βρίσκεται στο ότι η λύση των δύο κρατών είναι αναντικατάστατη.
Μόνο εάν γίνει πλήρως σεβαστή μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Κινέζος υπουργός σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή.
«Τα δικαιώματα των Παλαιστινίων για κρατική υπόσταση, ύπαρξη και επιστροφή στη γη τους έχουν παραμεληθεί εδώ και καιρό, και αυτό βρίσκεται στην καρδιά της αναταραχής που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ».
Ο Wang Yi πρόσθεσε ότι το Πεκίνο ζητά την έναρξη μιας πολυμερούς διαδικασίας διευθέτησης και επιμένει στη σύγκληση ειρηνευτικής διάσκεψης.
«Υποστηρίζουμε την επίσημη ένταξη της Παλαιστίνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς οποιεσδήποτε συμφωνίες σχετικά με το μέλλον και τη μοίρα της Παλαιστίνης πρέπει να αντικατοπτρίζουν πλήρως τη βούληση του παλαιστινιακού λαού και να λαμβάνουν υπόψη τον ορθολογικό τρόπο στις σχέσεις μεταξύ των εθνών της περιοχής», κατέληξε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης