Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Για τη Δύση οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας - Oι ΗΠΑ μπλόκαραν μία βιώσιμη κατάπαυση του πυρός

Ρωσία: Για τη Δύση οι Παλαιστίνιοι είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας - Oι ΗΠΑ μπλόκαραν μία βιώσιμη κατάπαυση του πυρός
Η Μόσχα επιρρίπτει ευθύνες στις ΗΠΑ για την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η Δύση δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει τα συμφέροντα των Παλαιστινίων, τους θεωρεί ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya.
«Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων έγινε σαφές ένα εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός: οι Παλαιστίνιοι είναι λαός δεύτερης κατηγορίας για τη Δύση, η οποία απλά δεν ενδιαφέρεται να προστατεύσει τα συμφέροντά τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο Ασφαλείας στη λήψη αποφάσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο διπλωμάτης σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Παράλληλα, ο Nebenzya υπενθύμισε ότι «επί σχεδόν δύο μήνες, η διεθνής κοινότητα, οι ανθρωπιστικές οργανώσεις, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και οι απλοί πολίτες καλούν το Συμβούλιο να απαιτήσει από τις δύο πλευρές να σταματήσουν αμέσως τα πυρά» καθώς και ότι η «Ρωσία υποστηρίζει κάτι τέτοιο από την αρχή της κλιμάκωσης».
«Αλλά αυτό το κάλεσμα δεν εισακούστηκε ακόμη. Και μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός δεν είναι μόνο ηθική επιταγή, είναι η μόνη εγγύηση για μια αποτελεσματική ανθρωπιστική απάντηση, η οποία απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί υπό συνθήκες εχθροπραξιών» επεσήμανε με νόημα ο Ρώσος διπλωμάτης.
Αναφορικά με την κατάπαυση του πυρός, ο απεσταλμένος της Μόσχας σημείωσε ότι το ψήφισμα για τη Μέση Ανατολή που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ -ως αποτέλεσμα της θέσης των ΗΠΑ- προβλέπει μόνο ανθρωπιστικές παύσεις και στερείται οποιουδήποτε μηχανισμού παρακολούθησης της εφαρμογής των διατάξεών του.
«Το κατ΄ αρχήν σωστό μήνυμά του Συμβουλίου αποδείχτηκε εξαιρετικά απογοητευτικό από τις προσπάθειες των ΗΠΑ και δεν περιέχει απαίτηση για κατάπαυση του πυρός, καθώς και δεν προβλέπει πρακτικά μέτρα για την εξασφάλιση ευρείας και ανεμπόδιστης πρόσβασης σε όσους έχουν ανάγκη, για παροχή βοήθειας στους θύματα», εξήγησε ο Vasily Nebenzya, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης