Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόμβες Lafontaine (Γερμανία): Απαράδεκτο να μην εισάγουμε απευθείας ενέργεια από τη Ρωσία – Ο Scholz δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα

Βόμβες Lafontaine (Γερμανία): Απαράδεκτο να μην εισάγουμε απευθείας ενέργεια από τη Ρωσία – Ο Scholz δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα
Ο Γερμανός πολιτικός θεωρεί απαράδεκτη την ενίσχυση του ουκρανικού καθεστώτος με δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι η Δύση δεν έχει επιτύχει τίποτα προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα τα τελευταία δύο χρόνια
Η Γερμανία θα πρέπει να προμηθεύεται απευθείας ενέργεια από τη Ρωσία αντί να την εισάγει με κυκλικούς τρόπους μέσω τρίτων, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και συνιδρυτής του Αριστερού Κόμματος Oskar Lafontaine σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ARD TV.
Ο Lafontaine απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν συμμερίζεται την άποψη ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Gerhard Schroeder(SPD), με τον οποίο ήταν επί μακρόν σε διαμάχη, χειρίστηκε καλύτερα τις ευθύνες του ανώτατου αξιώματος από τον νυν καγκελάριο Olaf Scholz (SPD).

O Scholz δεν καταλαβαίνει τα αυτονόητα


«Απολύτως. Για παράδειγμα, αυτός (Schroeder) αναγνώρισε ότι μια βιομηχανική χώρα χρειάζεται φθηνή ενέργεια.
Φαίνεται ότι ο Scholz δεν το καταλαβαίνει αυτό.
Όπως και πριν, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε ενέργεια από τη Ρωσία, μόνο τώρα με κυκλικούς κόμβους, που είναι πολύ μακριά.
Θα ήταν πιο λογικό να αγοράζουμε φθηνή ενέργεια απευθείας από τη Ρωσία», είπε ο Lafontaine.

Απαράδεκτη η ενίσχυση της Ουκρανίας

Η ρωσική ενέργεια θα γίνει «ένας τρόπος επίλυσης πολλών προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της επαναφοράς της βιομηχανίας στα πόδια της», είπε.
Ο Γερμανός πολιτικός θεωρεί απαράδεκτη την ενίσχυση του ουκρανικού καθεστώτος με δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι η Δύση δεν έχει επιτύχει τίποτα προμηθεύοντας το Κίεβο με όπλα τα τελευταία δύο χρόνια.
«Όταν ακούω ανθρώπους να λένε ότι πρέπει να διπλασιάσουμε τη συνεισφορά μας στην Ουκρανία, διερωτώμαι: Πραγματικά δεν μπορούν να καταλήξουν σε κανένα συμπέρασμα κοιτάζοντας προσεκτικά την πραγματικότητα; Εάν έχετε επιλέξει έναν δρόμο που αποδεικνύεται ότι είναι λάθος, πρέπει να επιλέξετε άλλο δρόμο», τόνισε.
Η στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας ανέφερε στις 12 Σεπτεμβρίου ότι η χώρα είχε εισαγάγει 12 φορές περισσότερα προϊόντα πετρελαίου από την Ινδία τους πρώτους επτά μήνες του 2023 σε ετήσια βάση.
Η Γερμανία εισήγαγε κυρίως υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, το οποίο χρησιμοποιείται για την παραγωγή ντίζελ και μαζούτ.
Η Γερμανία επέλεξε να αποχωρήσει από τις ρωσικές εισαγωγές ενέργειας μετά την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Η χώρα δεν λαμβάνει πλέον ρωσικό πετρέλαιο μέσω του αγωγού Druzhba, ούτε λαμβάνει ρωσικό αέριο λόγω της τρομοκρατικής επίθεσης στον Nord Stream τον Σεπτέμβριο του 2022.
Έρευνα από την ελβετική εταιρεία συμβούλων Prognos έδειξε ότι οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία θα παραμείνουν υψηλές το επόμενο διάστημα χρόνια, εκτός εάν οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου ξαναρχίσουν πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης