Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Von der Leyen στηρίζει τη ματαίωση ενός ακόμα δημοψηφίσματος στην Ευρώπη: «Ανατρέψτε το Brexit» λέει στους Βρετανούς

Η Von der Leyen στηρίζει τη ματαίωση ενός ακόμα δημοψηφίσματος στην Ευρώπη: «Ανατρέψτε το Brexit» λέει στους Βρετανούς
Κόντρα Βρυξελλών - Λονδίνου με αφορμή τις δηλώσεις von der Leyen
Η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται σε μια ξεκάθαρη «κατεύθυνση» προς την επανένταξη στην ΕΕ, τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν von der Leyen, καθώς προέτρεψε τους νέους να ανατρέψουν το Brexit, για το οποίο σημειωτέον αποφάσισε με πλειοψηφία ο βρετανικό λαός.
Η Ursula von der Leyen έκαν γωνστό πως έχει πει στα παιδιά της ότι εναπόκειται στην επόμενη γενιά να «διορθώσει» το λάθος του Brexit.
Ερωτηθείσα κατά τη διάρκεια συνέντευξης στα βραβεία POLITICO 28 στις Βρυξέλλες το βράδυ της Τρίτης για το κατά πόσο η Βρετανία θα μπορούσε ποτέ να ενταχθεί ξανά στην ΕΕ, η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε: «Πρέπει να πω ότι λέω συνέχεια στα παιδιά μου: "Πρέπει να το διορθώσετε. Τα κάναμε θάλασσα και πρέπει να το διορθώσετε". Οπότε νομίζω ότι και εδώ η κατεύθυνση —η προσωπική μου γνώμη— είναι ξεκάθαρη».
Επιπλέον, η ευρωπαία αξιωματούχος περιέγραψε τη Συμφωνία του Windsor για τη Βόρεια Ιρλανδία, που επετεύχθη μεταξύ Βρυξελλών και Λονδίνου νωρίτερα φέτος, ως «μια νέα αρχή για τους παλιούς φίλους».
Ωστόσο, τα σχόλιά της για τους νέους προκάλεσαν την ταχύτατη αντίδραση του Λονδίνου, με έναν εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Rishi Sunak να ξεκαθαρίζει πως διαφωνεί ότι το Brexit πρέπει να «διορθωθεί».
Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου ανταπάντησε ότι η Βρετανία έχει «έναν πρωθυπουργό που υπερασπίστηκε το Brexit, όχι επειδή ήταν προς το συμφέρον της καριέρας του να το κάνει, αλλά επειδή το πιστεύει με πάθος».
Η αντίληψη της ότι οι νέοι οδηγούν εκ νέου το Η.Β. προς την ΕΕ απορρίφθηκε εξίσου κατηγορηματικά και ο εκπρόσωπος επέμεινε ότι ο Sunak «είναι επικεντρωμένος στο να ξεδιπλώσει τις θετικές πτυχές του Brexit».
Σημειώνεται πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την πλειοψηφία των ψηφοφόρων στο Η.Β. να στηρίζει σταθερά την επανένταξη στην ΕΕ σε τυχόν νέο δημοψήφισμα.
Η πιο πρόσφατη έρευνα της Deltapoll που δημοσιεύθηκε στα τέλη Νοεμβρίου δείχνει ότι το 48% ψηφίζει επανένταξη στην ΕΕ, ενώ το 36% εμμένει στην αρχική απόφαση υπέρ του Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης