Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν θωρακίζεται - Αγοράζει από τη Ρωσία αεροσκάφη Su 35 και επιθετικά ελικόπτερα Mi 28

Το Ιράν θωρακίζεται -  Αγοράζει από τη Ρωσία αεροσκάφη Su 35 και επιθετικά ελικόπτερα Mi 28
Τον Απρίλιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Su-35 από τη Ρωσία
Το Ιράν ολοκλήρωσε μια συμφωνία με τη Ρωσία για την παράδοση προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών και επιθετικών ελικοπτέρων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας στο ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim στις 28 Νοεμβρίου.
«Έχουν οριστικοποιηθεί τα σχέδια για μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35, επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-28 και εκπαιδευτικά jet Yak-130 προκειμένου να ενταχθούν στις μάχιμες μονάδες του στρατού του Ιράν», δήλωσε ο στρατηγός Mehdi Farahi.
Πρόσθεσε ότι τρία προηγμένα αεροσκάφη θα είναι σίγουρα στη διάθεση του Ιράν και οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη.
Η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) διαθέτει μόνο μερικές δεκάδες αεροσκάφη κρούσης, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών της σοβιετικής εποχής, καθώς και παλαιών αμερικανικών μοντέλων που αποκτήθηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.
Τον Απρίλιο, το Ιράν ανακοίνωσε ότι είχε ολοκληρώσει μια συμφωνία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών Su-35 από τη Ρωσία.
Βάσει της συμφωνίας, η ιρανική αεροπορία αναμένεται να λάβει συνολικά 24 Su-35 που κατασκευάστηκαν αρχικά για την Αίγυπτο ως μέρος μιας σύμβασης που ματαιώθηκε από τις ΗΠΑ.

Αεροσκάφος για κάθε είδους στόχο

Η Sukhoi σχεδίασε το Su-35 για κάθε είδους εναέρια εμπλοκή, καθώς και για να επιτίθεται σε στόχους εδάφους και θαλάσσιας επιφάνειας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που καλύπτονται από αεράμυνα και βρίσκονται πολύ πίσω από την πρώτη γραμμή.
Αργότερα τον Σεπτέμβριο 2023, το Ιράν έλαβε μια πρώτη παρτίδα εκπαιδευτικών και ελαφρών μαχητών Yak-130 από τη Ρωσία.
Η παράδοση σηματοδότησε την πρώτη φορά που νέα μαχητικά τέθηκαν σε επιχειρησιακή λειτουργία από τη δεκαετία του 1990, όταν το Ιράν παρέλαβε μερικά MiG-29 από τη Ρωσία.
Το Yak-130 σχεδιάστηκε αρχικά από τον Yakovlev για εκπαιδευτικές αποστολές.
Το εν λόγω τζετ είναι σε θέση να αναπαράγει τα χαρακτηριστικά πολλών μαχητικών τέταρτης και πέμπτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένου του Su-35.

www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης