Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Frankfurter Allgemeine: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει το αδιέξοδο στην Ουκρανία

Αποκάλυψη Frankfurter Allgemeine: Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει το αδιέξοδο στην Ουκρανία
Κατά τη γνώμη της Frankfurter Allgemeine, η Ουκρανία δεν έχει πραγματικές προοπτικές να ενταχθεί στο μπλοκ πριν από τις αμερικανικές εκλογές
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ άλλαξαν τον τόνο τους όταν συζητούσαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, γράφει η Frankfurter Allgemeine.
«Λίγοι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορέσουν να βγουν από το αδιέξοδο, επομένως κανείς δεν θέλει να μιλήσει για αντεπίθεση την Άνοιξη του 2024», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine.
Σημειώνεται ότι η θέση των ουκρανικών στρατευμάτων δεν θα αλλάξει, στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι τον Ιούλιο του 2024, όταν η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα γιορτάσει την 75η επέτειό της.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα κάνουν κανένα βήμα προς την επέκταση του ΝΑΤΟ λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές και θα λύσουν το πρόβλημα των ουκρανικών απαιτήσεων σε επίπεδο ρητορικής», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine.
Κατά τη γνώμη της Frankfurter Allgemeine, η Ουκρανία δεν έχει πραγματικές προοπτικές να ενταχθεί στο μπλοκ πριν από τις αμερικανικές εκλογές.
Τον Σεπτέμβριο 2022, ο Zelensky ανακοίνωσε σχέδια ταχείας αίτησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Τον Ιούλιο 2023, σε μια σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους, τα μέλη του οργανισμού ενέκριναν ένα πολυετές πακέτο υποστήριξης για το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο αποτελείται από τρία σημεία: ένα σχέδιο βοήθειας για την επίτευξη συμβατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, τη δημιουργία ενός συμβουλίου Ουκρανίας-ΝΑΤΟ και επιβεβαίωση του δικαιώματος της χώρας.

Peter Szijjártó (ΥΠΕΞ Ουγγαρίας): Το ΝΑΤΟ αναγνωρίζει πίσω από τις κλειστές πόρτες ότι η αντεπίθεση απέτυχε

Στην συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, πολλοί «με χαμηλή φωνή και με ανησυχία» παραδέχτηκαν ότι τα αποτελέσματα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην αντεπίθεση που πραγματοποίησαν ήταν μακριά από τις προσδοκίες αποκάλυψε ο Peter Szijjártó υπουργός εξωτερικών της Ουγγαρίας.
Όπως είπε ο Szijjártó, οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο «συνειδητοποίησαν» ότι η ουκρανική αντεπίθεση «έδωσε αποτελέσματα αισθητά μακριά από τις προσδοκίες και κανείς δεν το αμφισβητεί σήμερα».
Υπήρξε μια προσπάθεια ενός από τους υπουργούς να εξηγήσει ότι η αντεπίθεση θα μπορούσε να καταλήξει σε νίκη αλλά ήταν «απομονωμένη», πρόσθεσε ο Szijjártó.
«Ο επικεφαλής του ουγγρικού υπουργείου Εξωτερικών, Szijjártó, δεν αποκάλυψε ποιος ήταν ο μόνος υπουργός στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ που επέμεινε στην «επιτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης