Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ιστορικός παράγοντας που ακυρώνει τα σχέδια Zelensky για ένα Minsk 3 - 20.000.000 Ουκρανοί ζητούν τώρα πλήρη ένωση με τη Ρωσία

Ο ιστορικός παράγοντας που ακυρώνει τα σχέδια Zelensky για ένα Minsk 3  - 20.000.000 Ουκρανοί ζητούν τώρα πλήρη ένωση με τη Ρωσία
Η στρατιωτική επιχείρηση τώρα πλησιάζει στο τέλος της και αναμένεται το 2024 να σιγήσουν τα όπλα με μεγάλο νικητή τη Ρωσία και ηττημένη την ουκρανική ηγεσία και όχι τον ουκρανικό λαό
Σχετικά Άρθρα
Στη Ρωσία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στις 24 Φεβρουαρίου 2022, αντιμετώπιζαν τη σύγκρουση στην Ουκρανία ως μία οδυνηρή εξέλιξη, που μόνο ένας εμφύλιος πόλεμος μπορεί να δώσει.
Ρώσοι και Ουκρανοί συνυπήρχαν αρμονικά για πολλές δεκαετίες και πρόκειται ως επί το πλείστον για τον ίδιο λαό.
Η στρατιωτική επιχείρηση τώρα πλησιάζει στο τέλος της και αναμένεται το 2024 να σιγήσουν τα όπλα με μεγάλο νικητή τη Ρωσία και ηττημένη την ουκρανική ηγεσία και όχι τον ουκρανικό λαό.
Ηττημένο θα αναδειχθεί και το ΝΑΤΟ, που υποστήριξε με όλα τα μέσα το καθεστώς Zelensky στην προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ρωσίας.
Στη Ρωσία είναι δεδομένο ότι θέλουν την ειρήνη χωρίς άλλες αιματηρές απώλειες και για τις δύο πλευρές.
Το ίδιο θέλουν και οι Ουκρανοί.
Δεν το θέλει η ουκρανική ηγεσία και οι δελφίνοι του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky.
Το μείζον ζήτημα όμως είναι πώς θα εδραιωθεί η ειρηνική συνύπαρξη Ρώσων και Ουκρανών στην επόμενη μέρα, δηλαδή τη μεταπολεμική περίοδο.

Έτσι τίθεται αβίαστα το μεγάλο ερώτημα: Πώς θα συνυπάρξουν οι Ρώσοι με τους Ουκρανούς μετά το τέλος της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης;

Οι Ρώσοι στην Ουκρανία αρνούνται τη φύση τους;
Ένας από τους ηγέτες της Ρωσικής Φρουράς στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR), πρώην διοικητής του τάγματος Vostok, Alexander Khodakovsky, αισθάνεται βαθιά πληγωμένος:
«Ουσιαστικά, υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη με τους Ρώσους να πολεμούν τους Ρώσους με την ενεργό συμμετοχή της Δύσης στο πλευρό ενός από τους συμμετέχοντες», σημείωσε.
Ο Khodakovsky είναι πεπεισμένος ότι οι Ρώσοι στη Ρωσία είναι έτοιμοι να αναζητήσουν τρόπους εξομάλυνσης των σχέσεων, όταν η στρατιωτική φάση της σύγκρουσης φτάσει στο τέλος της.
Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι οι Ουκρανοί δεν είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο καθώς «αρνούνται τη φύση τους».
Ο Khodakovsky αναφέρεται στους Ρώσους Ουκρανούς που υποστηρίζει ότι «η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία μετά το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο αναστάτωσε τη Ρωσία και την Ουκρανία και προκαθόρισε την περαιτέρω εξέλιξη των γεγονότων».

20 εκατομμύρια Ρώσοι στην Ουκρανία

Θα θέλαμε να διαφωνήσουμε με τον κ. Khodakovsky για το πώς νιώθουν οι Ουκρανοί, εξηγεί η γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko σε άρθρο της στην Pravda.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ουκρανός πολιτικός Alexey Arestovych αποκαλούσε τον εαυτό του Ρώσο - Ουκρανό στο Telegram πριν από λίγο καιρό.
«Είμαι ένας Ρωσόφωνος Ουκρανός. Ας το θέσουμε ευθέως: είμαι απλώς Ρώσος της Ουκρανίας», έγραψε.
Η ανάρτηση συγκέντρωσε 8.000 likes και περισσότερα από 4.000 σχόλια: «Alexey, υπάρχουν είκοσι εκατομμύρια Ουκρανοί που αισθάνονται το ίδιο και δεν έχουν κανένα δικαίωμα σύμφωνα με τους επίμονους αξιωματούχους σας».
Φυσικά, ο Arestovych απλώς συνειδητοποιεί την κατάσταση. Κατανοεί ότι υπάρχει αίτημα για ειρήνη στην κοινωνία, αλλά το καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το αίτημα και ως εκ τούτου θα πέσει.
Πλέον εργάζεται για τον ρόλο του στο μέλλον και ίσως να είναι ένας από τους επόμενους ηγέτες στη νέα Ουκρανία.
Ποιος ξέρει, ίσως θα είναι ένας από τους μελλοντικούς ηγέτες της νέας Ουκρανίας.

Είμαι Ρώσος: Πώς λειτουργεί το υποσυνείδητο και η ειρηνική συνύπαρξη

Το υποσυνείδητο λειτουργεί διαφορετικά. Εάν ένας Ουκρανός υπήκοος αναγνωρίσει τον εαυτό του ως Ρώσο, θα πρέπει να σκεφτεί το νόημα αυτής της σύγκρουσης.
Το ουκρανικό κανάλι Telegram Open Ukraine διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα και κατέληξε στο συμπέρασμα πώς πρόκειται ξεκάθαρα για εμφύλιο πόλεμο.
Όλοι όσοι σκοτώθηκαν στην ουκρανική πλευρά θα αναγνωριστούν ως θύματα μίας τέτοιας αντιπαράθεσης.
Η ρωσική ηγεσία είναι έτοιμη να αποδεχθεί όλους τους πολίτες, που ζουν στην Ουκρανία, ως ισότιμους με εκείνους που διαβιούν στη Ρωσία.
Η Ρωσία έχει εμπειρία μεταπολεμικής συμφιλίωσης.
Αρκεί να θυμηθούμε τους πολέμους της Τσετσενίας.
Το έργο για την αποκατάσταση της ειρήνης μεταξύ των δύο ρωσικών λαών είναι ανεκτίμητο.
Είναι και για αυτό έτοιμη η Μόσχα.
Ο χρόνος θα θεραπεύσει, αλλά πολλοί φυσικά θα είναι δυστυχισμένοι και προσβεβλημένοι.
Ο στόχος είναι να μειωθεί η δυσαρέσκειά τους στο ελάχιστο.

O Zelensky ονειρεύεται ένα …Minsk - 3

Υπάρχουν στελέχη στο Γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας που ονειρεύονται να συνάψουν ένα ακόμη πακέτο Συμφωνιών τύπου Minsk με τη Ρωσία.
Ωστόσο, η Ρωσία δεν θα συμφωνήσει σε ένα τέτοιο βήμα, δήλωσε ο Vladislav Surkov, πρώην βοηθός του Προέδρου Putin σε άρθρο του για το Actual Comment.
Κατά τη γνώμη του, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν σαφές σχέδιο για περαιτέρω ενέργειες: «Μερικοί ηγέτες στο Κίεβο ισχυρίζονται ότι έχουν ένα πολεμικό σχέδιο, ενώ άλλοι λένε ότι δεν έχουν».
Ο Surkov επεσήμανε επίσης ότι ο ουκρανικός λαός είναι απογοητευμένος από την ουκρανική ηγεσία.
«Πολλοί στην Bankovaya (το όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται το Γραφείο του Ουκρανού Προέδρου) κρυφά ονειρεύονται το Minsk-3.
Μάταια. Δεν θα υπάρξει Minsk-3.
Ο Surkov, πιστεύει ότι η ουκρανική αντεπίθεση δεν θα μπορούμε με κανένα τρόπο να είναι νικηφόρα.
Τώρα η ουκρανική διοίκηση ελπίζει να αποκτήσει «ένα άγνωστο θαυματουργό όπλο αλλά δεν θα υπάρξει κανένα θαύμα», πρόσθεσε ο Surkov.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Surkov είναι ένας από τους συντάκτες των συμφωνιών του Minsk, πρωτεύουσας της Λευκορωσίας (γνωστές και ως Συμφωνίες του Minsk).
Οι συμφωνίες συνήφθησαν το 2014-2015 από την Τριμερή Ομάδα Επαφής για την επίλυση της κρίσης στο Donbass.
Η ομάδα αποτελούνταν από εκπροσώπους της Ουκρανίας, της Ρωσίας και του ΟΑΣΕ.
Υποστηρίχθηκαν από τις αρχές της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Τα μέρη στη σύγκρουση δεσμεύτηκαν να παύσουν πυρ, να αρνηθούν να αναπτύξουν βαρέα όπλα στη νεκρή ζώνη και να ανταλλάξουν αιχμαλώτους αλλά και να διεξαχθούν εκλογές εκεί, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των εκπροσώπων των δημοκρατιών του Donbass.

Η εξαφάνιση της Ουκρανίας

Οι περισσότερες από τις συμφωνίες δεν εφαρμόστηκαν και τα μέρη αλληλοκατηγορούνταν συνεχώς για αυτό.
Ο Mikhail Podolyak, επικεφαλής του Γραφείου του Ππροέδρου της Ουκρανίας, κατονόμασε νωρίτερα τρία πιθανά αποτελέσματα της στρατιωτικής σύγκρουσης.
Σε περίπτωση ήττας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, η Ουκρανία θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα χρόνια, είπε.
Σε ένα άλλο αρνητικό σενάριο, θα προκύψει μια γραμμή οριοθέτησης με ένα Minsk – 3 και πάλι θα εξαφανιστεί η Ουκρανία αλλά με πιο αργούς ρυθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης