Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκρήξεις στις αποθήκες του 3623ου Κεντρικού Οπλοστασίου Πυρομαχικών και Όπλων - Στόχος τα Storm Shadow και SCALP

Ουκρανία: Εκρήξεις στις αποθήκες του 3623ου Κεντρικού Οπλοστασίου Πυρομαχικών και Όπλων - Στόχος τα Storm Shadow και SCALP
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν αρκετά δυνατούς κρότους
Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 29/11 κοντά στην πόλη Βόζνεσενσκ στη νότια Ουκρανία.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν αρκετά δυνατούς κρότους, ενώ προς το παρόν δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα αν μιλάμε για χρήση πυραύλων ή αν τα χτυπήματα έγιναν με drones καμικάζι Geranium.
Αρχικά, τοπικές πηγές πληροφόρησης ανέφεραν ότι κηρύχθηκε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην περιοχή. Ωστόσο, αργότερα έγινε γνωστό ότι οι εκρήξεις πιθανότατα έγιναν στο έδαφος του 3623ου κεντρικού οπλοστασίου πυρομαχικών και όπλων.
Οι κάτοικοι του Voznesensk έκαναν λόγο για δύο λάμψεις στον ουκρανικό ουρανό, πίσω από τις οποίες ακούγονταν ήχοι παρόμοιοι με εκρήξεις, που μπορεί να υποδηλώνουν δευτερεύουσα έκρηξη πυρομαχικών που βρίσκεται στο έδαφος της αποθήκης.
Επιπλέον, δίπλα στο οπλοστάσιο υπάρχει στρατιωτικό αεροδρόμιο, η δραστηριότητα του οποίου έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Αυτό υποδηλώνει ότι το οπλοστάσιο μπορεί να είχε αποθηκεύσει πυραύλους Storm Shadow και SCALP, οι οποίοι ήταν πιθανότατα ο κύριος στόχος της επίθεσης.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης