Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Κάτω από το 4,3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

ΗΠΑ - Κάτω από το 4,3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου
Έντονη η ανησυχία των επενδυτών για τα επιτόκια
Σχετικά Άρθρα
Για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2023, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4,3%, καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τα σενάρια για τα επιτόκια και αναμένουν νέα δεδομένα που θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρούσε νωρίς το μεσημέρι κατά σχεδόν 5 μονάδες βάσης στο 4,28%, ενώ η απόδοση του 2ετούς υποχωρούσε κατά περισσότερο από 3 μονάδες βάσης στο 4,69%.
To μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Fed, Christopher Waller, δήλωσε χθες (2/11/2023) ότι η νομισματική πολιτική είναι «καλά τοποθετημένη» για την επίτευξη των στόχων της Fed για επιβράδυνση της οικονομίας και μείωση του πληθωρισμού. Πολλοί επενδυτές το εξέλαβαν αυτό ως ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.
Η αβεβαιότητα σχετικά με τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής και ιδίως γύρω από το πόσο καιρό θα παραμείνουν αυξημένα τα επιτόκια και πότε μπορεί να μειωθούν, έχει γίνει πιο έντονη μεταξύ των επενδυτών τις τελευταίες εβδομάδες. Μια τελευταία συνεδρίαση της Fed έχει προγραμματιστεί για φέτος στις 12-13 Δεκεμβρίου. Οι αγορές αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα τότε και ελπίζουν σε ενδείξεις σχετικά με το πότε θα αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης