Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Drones - καμικάζι «Geran-2» επιτέθηκαν σε πέντε στρατιωτικά αεροδρόμια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

Ρωσία: Drones - καμικάζι «Geran-2» επιτέθηκαν σε πέντε στρατιωτικά αεροδρόμια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Geran-2 επιτέθηκαν σε πέντε ουκρανικά αεροδρόμια: σε Starokonstantinov, Voznesensk, Vinnitsa, Bila Tserkva και Kanatovo
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτίθενται ενεργά στις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα αεροδρόμια. Αυτό οφείλεται στην πιθανή προμήθεια αμερικανικών μαχητικών F-16 Fighting Falcon στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, που απαιτούν διαδρόμους υψηλής ποιότητας.
Ειδικότερα, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Geran-2 επιτέθηκαν σε πέντε ουκρανικά αεροδρόμια: σε Starokonstantinov, Voznesensk, Vinnitsa, Bila Tserkva και Kanatovo. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, σήματα αεροπορικής επιδρομής ακούστηκαν στην Zaporozhye και στην περιοχή Dnepropetrovsk.
Νωρίτερα, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν μαύρα drones καμικάζι, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν ότι τα περισσότερα από τα εν λόγω drones καταρρίφθηκαν, αλλά σύμφωνα με αναφορές κατοίκων του Κιέβου, πολλές εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.
Εκτός από τις επιθέσεις Geranium, το βράδυ πριν από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποίησαν το τακτικό πυραυλικό σύστημα Iskander για να χτυπήσουν στρατιωτικούς στόχους στις περιοχές Slavyansk, Kramatorsk και Konstantinovka.
Η ρωσική αεροπορία χρησιμοποίησε ισχυρές εναέριες βόμβες υψηλής έκρηξης (FAB), εξοπλισμένες εκ των υστέρων με μονάδες σχεδιασμού και διόρθωσης που αυξάνουν την ακρίβεια και το εύρος της καταστροφής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης