Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hamas απελευθερώνει Ρώσους ομήρους… για χάρη του Putin

Η Hamas απελευθερώνει Ρώσους ομήρους… για χάρη του Putin
Θα απελευθερωθούν και άλλοι Ρώσοι όμηροι εκτός του πλαισίου συμφωνίας με το Ισραήλ διαμηνύει η Hamas
Ρώσους πολίτες που έχει απαγάγει από το Ισραήλ και κρατά ως ομήρους αναμένεται να απελευθερώσει εντός της ημέρας η Hamas σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin.
Αυτό υποστήριξε ο Musa Abu Marzuk, μέλος του Πολιτικού Γραφείο της Hamas.
«Δεν απελευθερώσαμε κανέναν από τους Ισραηλινούς που βρίσκονται στη Γάζα, με εξαίρεση τον Ρώσο Ron Krivoi, τον οποίο απελευθερώσαμε ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του κινήματος προς τη θέση του Ρώσου Προέδρου Putin.
Σήμερα, αρκετοί άλλοι Ρώσοι θα απελευθερωθούν εκτός του πλαισίου της συμφωνίας εκεχειρίας» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Χ ο Marzuk.
Υπενθυμίζεται πως αντιπροσωπεία της Hamas με επικεφαλής τον Marzuk είχε συνομιλίες χθες Τετάρτη 29/11 στη Μόσχα με Ρώσους αξιωματούχους.

Εκτιμούμε τη θέση της Ρωσίας

«Η Hamas εκτιμά τη θέση της Ρωσίας, ιδιαίτερα του προέδρου Vladimir Putin, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για τις προσπάθειές τους» υποστήριξε μιλώντας στην εφημερίδα Ash-Sharq al-Awsat ο Marzuk, ο οποίος χαρακτήρισε τη Ρωσία «φιλική χώρα με την οποία το κίνημα της Hamas είναι έτοιμο να διαβουλεύεται για διάφορα θέματα».
Όπως είπε, η αντιπροσωπεία της Hamas ενημέρωσε «Ρώσους αξιωματούχους για τις συνθήκες που οδήγησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου» και παρουσίασε «την άποψη του κινήματος για τα τρέχοντα γεγονότα».
Επιπλέον, τόνισε ότι η Hamas σκοπεύει να εργαστεί για «την απελευθέρωση όλων των αμάχων ομήρων και των ξένων κρατουμένων που δεν έχουν ισραηλινή υπηκοότητα», υπογραμμίζοντας πως «οι εντατικοί ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Λωρίδας της Γάζας περιπλέκουν σημαντικά τη διαδικασία απελευθέρωσής τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης